Aston Martin вярва в бъдещето на автомобилите с двигатели с

...
Aston Martin вярва в бъдещето на автомобилите с двигатели с
Коментари Харесай

Aston Martin ще продължи да продава коли с ДВГ въпреки забраните

Aston Martin има вяра в бъдещето на колите с мотори с вътрешно горене и няма да се откаже от тях даже след 2030 година, когато продажбите им във Англия ще бъдат неразрешени. Това разгласи пред Autocar един от най-големите акционери в компанията Лоурънс Строл.

Според канадския милиардер, който има една четвърт от акциите на Aston Martin, след десетилетие най-малко 5% от продаваните по света коли ще продължат да бъдат с ДВГ. Британската марка явно ще би трябвало да търси други пазари, където да пласира бензиновите си модели.

Строл разкрива и забавни детайлности за бъдещите мотори на Aston Martin. В рамките на партньорството си с Mercedes-Benz компанията ще получава не просто подготвени мотори от AMG, а модифицирани съгласно съответните потребности елементи.

Mercedes-AMG ще оказва помощ на Aston Martin и с електрифицирането на моделната гама. Немците ще доставят електромотори и други съставни елементи за хибридите и напълно електрическите коли на английската марка. Първият бензин-електрически Aston Martin ще се появи през 2023 година, а първият електрически автомобил - през 2026 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР