Астероидът Бену, с диаметър от 500 метра, обикаля около Слънцето

...
Астероидът Бену, с диаметър от 500 метра, обикаля около Слънцето
Коментари Харесай

Огромен астероид лети към нас, НАСА планира унищожаването му

Астероидът Бену, с диаметър от 500 метра, обикаля към Слънцето със скорост от 101 388 километра в час, а съгласно изчисленията на учените има възможност от 1:2 700 да удари Земята през 2035 година



НАСА не има вяра, че Земята е съществено застрашена, само че и не може да изключи тази опция, защото е допустимо траекторията му да се промени и по тази причина не желаят да оставят нещата в ръцете на случайността.



Поради тази причина започва планът, наименуван " Hammer ", който се създава от ННСА, НАСА и две американски държавни организации към Министерството на силата. Те считат да изстрелят летателен уред с тежест 8,8 тона, наименуван " Импактор " и да го забият в Бену. Другият вид е да бъде употребявано нуклеарно оръжие.



" Тъй като метеоритът е дребен, и в случай че разполагаме с задоволително време, можем да променим траекторията му благодарение на " Импактора ", само че в случай че би трябвало да бързаме, ще използваме нуклеарно оръжие, " споделя физикът Дейвид Дърборн.

" Не можете в никакъв случай да бъдете сигурни дали метеоритите ще се придържат до траекторията, която сте пресметнали, защото може да не съумеете да вземете поради фактори като слънчеви ветрове и гравитационното поле на Юпитер, а има и още доста рискови метеорити, които не сме разкрили, " споделя ученият и прибавя, че точно за това е почнал планът " Hammer ". И макар че планът е стартират, не се знае дали ще бъде приключен, защото се прави оценка на няколко милиарда $.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР