Астероидът 2023 JK се очаква в неделя да премине покрай

...
Астероидът 2023 JK се очаква в неделя да премине покрай
Коментари Харесай

Астероид с размерите на пътнически самолет ще премине покрай Земята

Астероидът 2023 JK се чака в неделя да премине около Земята, съобщи ДПА, като цитира НАСА.  Той ще се размине с нашата планета на малко повече от 1,6 милиона километра.

По данни на НАСА 2023 JK е с размерите на пътнически аероплан. А изданието " Джерузалем пост " съпоставя дължината на метеорита с тази на 18 възрастни мъжки тихоокеански моржа, които лежат в редица с наведени глави.

2023 DW е единственият обект в листата на НАСА, който заема 1 от 10 места по Торинската канара

В неделя около Земята ще премине и метеоритът 2023 JD4, който е с почти същия размер като 2023 JK. Той обаче ще се размине с планетата ни на съвсем два пъти по-голямо разстояние от 2023 JK, споделят от американската галактическа организация, представено от Българска телеграфна агенция.

Експертите на НАСА предвиждат претрупан уикенд в космоса - метеорит с размерите на рейс ще се приближи на повече от 4,5 милиона километра от нашата планета през днешния ден.

Той е най-големият метеорит открит от съвсем десетилетие

Същия ден се чака 2023 JL2 с размерите на аероплан да премине около нас, а необятният към седем метра HG11 ще доближи най-близкото разстояние, на което е бил до Земята - на 4,5 милиона километра.

Преминаването на 2023 JK може да се окаже близко спрямо другите носещи се из космоса тела, само че нюйоркчани не би трябвало да трансформират проектите си за уикенда.  Луната се доближава на 385 000 километра от Земята.

След удара сеизмомерът на сондата Insight засича мощно земетресение с магнитуд 4

" Приблизително един път годишно метеорит с размерите на автомобил се удря в земната атмосфера, основава впечатляващо огнено кълбо и изгаря, преди да доближи повърхността ", споделят от НАСА.

Преди към 65 милиона години обаче метеорит с размерите на планина е унищожил динозаврите и по-голямата част от живота на Земята, напомня ДПА.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР