Astana Open, полуфиналНовак Джокович – Даниил Медведев 4-6, 7-6(6) (отказване

...
Astana Open, полуфиналНовак Джокович – Даниил Медведев 4-6, 7-6(6) (отказване
Коментари Харесай

Отказване на Медведев помрачи спектакъла с Джокович


Astana Open, полуфинал

Новак Джокович – Даниил Медведев 4-6, 7-6(6) (отказване на Медведев)

Очакваният с голям интерес полуфинален конфликт сред Новак Джокович и Даниил Медведев на ATP 500 шампионата в Астана не завърши по най-хубавия метод. След два страхотни сета, в които и двамата съперници демонстрираха прелестен тенис, руснакът ненадейно се отдръпна незабавно след края на втората част. По този метод Джокович се приближи единствено на една победа от своята 90-а купа в Тура и усъвършенства салдото си против руснака на 7-4.

Негов конкурент на финала ще бъде Стефанос Циципас, който по-рано през днешния ден в профил Андрей Рубльов.

В началото на дуела и двамата бяха доста солидни на сервис, като Джокович опита да бъде по-агресивен при подаванията на съперника си, само че минаващите му удари не се увенчаха с триумф, а Медведев успяваше да догони пласираните от сърбина къси топки. В петия гейм Джокета позволи неточност при привидно елементарно воле на мрежата и това даде на неговия конкурент три следващи шанса за пробив. Последва дълго разиграване, при което Джокович не откри рамките на корта при офанзива с бекхенд по диагонала и Медевдев проби за 3-2.

Радостта на руснака обаче не продължи дълго, защото Джокович стигна до два поредни брейкбола още в идващия гейм. Първият бе избавен от Медведев след бекхенд уинър по правата, само че по-късно руснакът позволи неточност, откакто бе подложен под доста съществено напрежение от четвъртия подложен и равенството бе възобновено при 3-3.

След няколко продължителни разигравания от главната линия Медведев стигна до нов късмет за пробив, който бе оползотворен след безмилостен бекхенд по диагонала. За разлика от миналата сходна обстановка обаче този път руснакът съумя да затвърди брейка си и направи резултата 5-3 в своя изгода. Джокович понижи изоставането си, само че международният №4 завоюва безапелационно и идващото си подаване и по този метод се наложи с 6-4 в откриващия сет.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като и двамата бяха безупречни при подаванията си. Единственият брейкпойнт се откри пред Джокович при 1-0, само че сърбинът не се възползва от чудесната опция и се стигна до тайбрек.

В него късите топки на Джокера се оказаха най-ефикасното му оръжие и Медведев бе подложен в доста сложна обстановка. Неточно воле на мрежата от страна на руснака даде сетбол на четвъртия подложен, който обаче той пропусна при опит за минаващ бекхенд. Веднага по-късно обаче Джокера стигна до нова опция за спечелването на сета, при която Медведев изпрати топката надалеч в навън, а секунди по-късно съобщи, че не може да продължи присъединяване си в дуела.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР