Astana Open, първи кръгСтан Вавринка – Адриан Манарино 6-1, 2-6,

...
Astana Open, първи кръгСтан Вавринка – Адриан Манарино 6-1, 2-6,
Коментари Харесай

Вавринка загуби от Манарино на старта в Нур-Султан


Astana Open, първи кръг

Стан Вавринка – Адриан Манарино 6-1, 2-6, 3-6

Стан Вавринка претърпя ново отчаяние за последните седмици. След като се отдръпна от полуфинала в Мец поради травма, която му коства присъединяване на Sofia Open, през днешния ден швейцарецът отпадна още в първи кръг на ATP 500 шампионата в Нур-Султан. Швейцарецът завоюва изрично първи сет, само че по-късно Манарино доста подвигна равнището и стигна до подобаващ триумф.

Следващият конкурент на французина ще бъде Карлос Алкарас или Давид Гофен.

Вавринка записа девет аса против единствено един на Манарино, само че все пак международният №51 беше по-резултатен на сервис (42-40). Французинът осъществя три от шестте си брейкпойнта (50%), до момента в който Stanimal оползотвори два от трите си шанса за пробив (67%).

Първата част мина вихрено за Вавринка, който изигра един от най-силните си сетова от началото на сезона. Сервисът на швейцареца бе доста първокласен, като в това време той успяваше да управлява по-голямата част от разиграванията благодарение на своя „ марков “ бекхенд. Трикратният първенец от Големия шлем записа серия от пет следващи извоювани гейма и се наложи изрично с 6-1.

Впоследствие обаче съотношението на силите се промени и Манарино заигра доста по-офанзивно, като в това време се справяше доста по-добре с аатаките на Вавринка. Французинът съумя да пробие пръв и да поеме контрола върху сета, натрупвайки удобен задатък от 4-1. Вавринка опита да промени развоя на събитията, само че първенецът от Уинстън-Сейлъм записа нов брейк и изравни резултата в мача след 6-2.

Заключителният сет стартира оспорвано, като равенството се резервира до 2-2. Манарино обаче още веднъж наложи непостижимо за съперника си движение и даде единствено една точка в идващите три гейма, правейки голяма крачка към успеха. Френският деец съумя да задържи тази разлика и победи с 1-6, 6-2, 6-3 след час и половина игра.

В другия приключил мач от днешната стратегия Ботик ван де Задсхулп нямаше никакви проблеми с участващия с „ уайлд кард “ Бейбит Жукаев, разгромявайки го с 6-1, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР