Astana Open, осминафиналХуберт Хуркач – Александър Бублик 6-4, 6-4Хуберт Хуркач

...
Astana Open, осминафиналХуберт Хуркач – Александър Бублик 6-4, 6-4Хуберт Хуркач
Коментари Харесай

Хуркач елиминира Бублик и оформи 1/4-финал с Циципас


Astana Open, осминафинал

Хуберт Хуркач – Александър Бублик 6-4, 6-4

Хуберт Хуркач изигра нов мощен мач на ATP 500 шампионата в Астана, отстранявайки локалния любим Александър Бублик. По този метод полякът се класира за своя осми четвъртфинал от началото на сезона, като досега салдото му в тези конфликти е 5-2. От началото на годината Хуркач е губил на тази фаза само от Григор Димитров (Монте Карло) и Новак Джокович (Мадрид).

Опонента на Хуркач в идната фаза ще бъде Стефанос Циципас, който през вчерашния ден победи квалификанта Лука Нарди в доста завладяващ дуел.

Хуркач записа по-малко асове (7-10), само че за сметка на това не позволи нито една двойна неточност, до момента в който тези на Бублик бяха шест. Полякът завоюва 78% от точките с ина първи сервис (31/40) и осъществя едвам три от 13-те си брейкпойнта (23%), само че това се оказа изцяло задоволително, защото Бублик оползотвори единствено една от своите три благоприятни условия за пробив (33%).

Двубоят стартира с гейм за Бублик, само че Хуркач стартира да нападна доста дейно с бекхенд от главната линия, като на няколко пъти направи съперника си беззащитен с уинър по правата. Това оказа помощ на седмият подложен да реализира два следващи брейка и да поведе с 4-1.

Бублик обаче също стартира да рискува повече при офанзивите си и тази тактичност се отплати. Казахстанецът вбе доста покрай това да възвърне равенството в сета, само че в осмия гейм Хуркач избави дв следващи брейкпойнта и направи резултата 5-3 в своя изгода. Малко по-късно функциите се размениха и полякът пропусна два поредни сетпойнта, само че все пак не разреши на съперника си да стигне до нов пробив и се наложи с 6-4 в откриващата част.

Вторият сет стартира по подобен метод – Бублик поведе, само че насладата му не продължи дълго, защото Хуркач реализира ранен пробив и обърна резултата, повеждайки с 3-1. Световният №10 бе на път да направи преднината си още по-сериозна, само че в маратонския пети гейм Бублик избави пет точки за пробив и редуцира пасива си.

Хуркач обаче все по-често увличаше съперника си в дълги разигравания, които нерядко завършваха с непредизвикани неточности на казахстанския тенисист. Световният №10 бе доста постоянен в отбрана и не разреши на Бублик да стигне до брейкпойнт, триумфирайки с 6-4, 6-4 след 1 час и 21 минути игра.

В другия приключил мач от днешния ден Карен Хачанов победи Марин Чилич с 2-6, 6-3, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР