Астън Вила успя да победи с 2:1 като гост Лестър

...
Астън Вила успя да победи с 2:1 като гост Лестър
Коментари Харесай

Вила победи Лестър в края, възходът на Брайтън продължава, нов провал за Нотингам

Астън Вила съумя да победи с 2:1 като посетител Лестър в отсрочен мач от 7-и кръг на Висшата лига. Попаденията за бирмингамци бяха дело на Оли Уоткинс и Бертранд Траоре, а за " лисиците " прецизен бе Харви Барнс. С тази победа Астън Вила е към този момент 7-и, до момента в който Лестър остава в рисковата зона, на 19-а позиция с едвам 25 пункта на сметката си.

Астън Вила бе по-активният тим в срещата и в 24-а минута Оли Уоткинс доближи до съвършено подаване и насочи отличен удар по земя в средата на мрежата. Вратарят нямаше по какъв начин да направи нищо при шут като този - 1:0 за Астън Вила. Попадението бе обсъждано дълго от ВАР, само че най-после бе зачетено.

Харви Барнс десетина минути преди края на първото полувреме направи страховит пробив и стреля от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки Емилиано Мартинес с удар в долния десен ъгъл - 1:1.

През втората част гостите натиснаха, а в 70-а минута Киърън Дрюсбъри-Хол получи втори жълт картон след недомислени дейности и Лестър остана с 10 индивида на терена. В 87-аминута Бертранд Траоре насочи брилянтен удар от границата на наказателното поле, като откри топката с невероятна мощ и компактност, а тя се озова в левия ъгъл на вратата - 2:1 за Астън Вила.

В друга среща от същия отсрочен кръг  Лийдс победи с 2:1 Нотингам Форест в основен мач от Висшата лига. Двата тима бяха директно забъркани в битката в дъното на таблицата. Гостите от Нотингам поведоха посредством Орел Мангала, само че позволиха поврат. Лийдс стигна до доста скъпите три точки с помощта на Джак Харисън и Луис Синистера. И трите попадения паднаха преди почивката.

След загубата Форест е 17-и с 27 точки. Толкова имат още тимовете на Борнемут, Евертън и Уест Хем. Алармата на „ Сити Граунд “ към този момент е задействана, в случай че до момента не е била. Преди мача се говореше в британските медии, че бъдещето на мениджъра Стивън Купър е застрашено при отрицателен резултат. От друга страна, успеха внася успокоение в редиците на Лийдс. Тимът се изкачи до 13-ата позиция с 29 пункта.

Първата опция в мача се откри пред Нотингам в 8-ата минута. Ремо Фройлер насочи доста рисков удар, който се отби от гредата. Четири минути по-късно по-доброто начало на гостите даде резултат и те поведоха. Еманюел Денис комбинира с Орел Мангала, който не пропусна да се разпише.

Лийдс доста бързо се отърси от неприятното начало и възвърне равенството. В 20-ата минута Джак Харисън се възползва от неточност на Кейлор Навас и от близка отдалеченост порази задачата. В добавеното време на първата част йоркширци направиха цялостен поврат в резултата. Луис Синистера беше открит в наказателното поле и вкара – 2:1.

След почивката Лийдс играеше доста мъдро и не даде съвсем никакви шансове на противника. Резултатът се резервира неизменен и трите точки останаха при домакините.

Брайтън пък измъкна сложна, само че значима победа в гостуването си на Борнемут. Попаденията за " чайките " бяха дело на Евън Фъргюсън и Хулио Енсисо. Двубоят бе равносилен, само че Брайтън се оказа по-клиничен в завършващата фаза и справедливо завоюва трите точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР