Астън Вила се наложи с 2:1 над Лийдс в първи

...
Астън Вила се наложи с 2:1 над Лийдс в първи
Коментари Харесай

Астън Вила остави Лийдс близо до опасната зона

Астън Вила се наложи с 2:1 над Лийдс в първи мач от 20-ия кръг в Премиър лийг. Леон Бейли (3`) и Емилиано Буендия (64`) означиха головете за отбора на Унай Емери, а резервата Патрик Бамфорд върна едно попадение за гостите в 83-ата минута. Вила е на 11-о място в класирането с актив от 25 точки, колкото има и Челси, а Лийдс остана с едвам 17 пункта и е в рискова непосредственост до зоната на изпадащите.

Астън Вила влезе в дуела като тимът в несъмнено по-добра форма. Бирмингамци изгубиха единствено един от предходните си 5 мача в шампионата, само че пък позволиха фрапантен неуспех против четвъртодивизионния Стивънидж за ФА Къп. Лийдс дойде на " Вила Парк " след 4 следващи срещи без победа в Премиър лийг.

Мати Кеш отсъстваше за Вила поради травма, а Леандер Дендонкер изтърпява наказване. От титулярите против Стивънидж през днешния ден стартира единствено Джейкъб Рамзи. В предни позиции Емери заложи на Леон Бейли и Оли Уоткинс, който получи контузия в средата на първото полувреме и беше сменен от Дани Ингс.

В 11-те на гостите също личаха доста промени. На върха на офанзивата стартира Родриго, а възобновеният Патрик Бамфорд остана на пейката. Джак Харисън, Брендън Аарансън и Вилфред Ньонто действаха зад испанския нападател.

Домакините взеха преднина още във 2-ата минута. След корнер пред тяхната врата футболистите на Вила проведоха светкавична контра и Бубакар Камара подаде на Бейли, а националът на Ямайка с акуратен удар в далечния ъгъл прати топката в мрежата. Малко по-късно обаче левият бек на " виланите " Люка Дин се контузи и вместо него влезе новото попълнение Алекс Морено, който направи дебют в Премиър лийг.

Лийдс реагира след получения гол и до почивката беше тимът, който напълно доминираше. В 22-ата минута харисън нацели гредата, а в 33-ата още един футболист на Вила получи контузия. Оли Уоткинс пострада след единоборство с Робин Кохй и остана известно време на терена, само че по-късно отстъпи мястото си на Дани Ингс. 

Малко преди почивката Алекс Морено предотврати огромна заплаха пред вратата на домакините, като  блокира удар на Родриго. Последва избавяне на Емилиано Мартинес против Харисън и попадение на Родриго, което обаче вярно беше анулирано поради засада. Астън Вила приключи полувремето без различен удар с изключение на гола на Бейли.

Натискът на Лийдс продължи и при започване на втората част, само че Илан Мелие също имаше работа. В 55-ата минута Ньонто напредна рисково, само че не съумя да преодолее Мартинес. Последва опция за Астън Вила, пропиляна от Дъглас Луис. В 64-ата минута Буендия излезе на добра позиция и стреля, Мелие мазета, само че при добавката аржентинецът повиши на 2:0.

При 0:2 Джеси Марш пусна в игра Бамфорд и закупеният неотдавна Максимилиан Вьобер. Мачът стана доста двуостър и ситуациите се редуваха и пред двете порти. В 83-ата минута Бамфорд се оказа на точното място в наказателното поле на домакините и понижи с първия си гол за сезона, който бе и номер 100 за него в британския футбол. Лийдс постави големи старания в оставащото време да стигне ди равенството, само че трит точки останаха за Вила.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР