Астън Вила размаза Брайтън с 6:1 в двубой от 7-ия

...
Астън Вила размаза Брайтън с 6:1 в двубой от 7-ия
Коментари Харесай

Гавра! Астън Вила и Оли Уоткинс изпепелиха чайките

Астън Вила размаза Брайтън с 6:1 в дуел от 7-ия кръг на Висшата лига. С този триумф двата отбора към този момент имат еднакъв брой точки – по 15, като „ чайките “ са на четвърто място във краткотрайното класиране, до момента в който „ виланите “ са тъкмо над тях поради по-добрата си голова разлика. В воин за Вила се трансформира Оли Уоткинс, който заби хеттрик, до момента в който Джейкъб Рамзи и Дъглъс Луис прибавиха по още един гол за спечелилите. В състава на Брайтън Ансу Фати вкара гол, а Первис Еступинян се вкара автогол.

Головата фиеста в Бирмингам стартира още в 14-ата минута, когато Мати Кеш подаде топката към непокрития в наказателното поле Оли Уоткинс, който стреля от придвижване и не остави шансове на Джейсън Стийл – 1:0 за Астън Вила.

В 21-ата минута Астън Вила направи зрелищна контраофанзива, при която Муса Диаби подаде на Уоткинс, който от близко нямаше проблем да се разпише още веднъж. Попадението бе преразглеждано за възможна засада, само че в последна сметка бе зачетено.

Много интензивният Диаби бе в основата на третия гол за Вила, който падна в 26-ата минута. Тогава французинът центрира остро в наказателното поле, където Первис Еступинян си вкара автогол.

Пет минути след началото на втората част гостите се върнаха в мача. Ансу Фати вкара с шут от близко, откакто получи топката от Жоао Педро. При удара на младия испанец имаше и рикошет в бранител, който в допълнение затрудни Емилиано Мартинес.

В 65-ата минута обаче хората на Унай Емери си взеха решение мача с хеттрика на Уоткинс. Този път британският нападател получи асистенция от Джон Макгин, с цел да довкара топката след блокиран изстрел на границата на наказателното поле.

Четири минути преди края на постоянното време Оли Уоткинс получи топката в средата на половината на Брайтън. Той напредна през центъра и подаде надясно към Джейкъб Рамзи. Той стигна с дрибъл до границата на наказателното поле, където си настройки топката на десния крайник и безпощадно я прати в мрежата на гостите за 5:1.

В 7-ата минута на добавеното време Дъглас Луис оформи крайния резултат 6:1, откакто приключи добра офанзива, при която ефективно присъединяване взе Оли Уоткинс, който не можа да вкара четвъртия си гол, само че оказа помощ на своя съотборник също да запише името си в листа с голмайсторите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР