Астън Вила победи с 1:0 Арсенал в мач от 16-ия

...
Астън Вила победи с 1:0 Арсенал в мач от 16-ия
Коментари Харесай

След Ман Сити, и Арсенал загуби от Астън Вила

Астън Вила победи с 1:0 Арсенал в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Тимът на Унай Емери изигра следващ мощен дуел и стигна до триумф против още един от кандидатите за купата, откакто няколко дни по-рано надделя първенеца Манчестър Сити. Това е 15-и следващ домашен триумф за Астън Вила в шампионата, което се случва за първи път в историята на клуба. Емери става петият управител с сходно достижение след сър Алекс Фъргюсън, Роберто Манчини, Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола.

Домакините поведоха още в 7-ата минута, когато Джон Макгин се разписа след подаване на Лион Бейли. Арсенал имаше преимущество в идващите минути, а Букайо Сака и Мартин Йодегор пробваха удари, само че вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес избави. В края на първото полувреме той се намеси и при изстрел на Габриел Жезус.

В началото на второто полувреме гостите имаха искания за дузпа, откакто Дъглас Луис изрита Жезус, само че съдията Джаред Джилет не даде сигнал, а подобен не последва и от съдиите, отговарящи за системата за видеоповторения (VAR). Домакините също нападнаха рисково, а вратарят на Арсенал Давид Рая избави удари на Люка Дин и на Уоткинс. В последната минута на постоянното време Кай Хаверц вкара за Арсенал, само че голът беше анулиран поради игра с ръка.

След триумфа Астън Вила остава на трето място с 35 точки, само че към този момент е единствено на точка зад втория Арсенал. Начело с 37 е Ливърпул.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР