Астън Вила победи като гост Бърнли с 2:1 в първия

...
Астън Вила победи като гост Бърнли с 2:1 в първия
Коментари Харесай

Астън Вила устиска успеха над Бърнли

Астън Вила победи като посетител Бърнли с 2:1 в първия дуела за 2020 година във Висшата лига. "Бирмингамци " откриха резултата в 28-ата минута, когато прецизен бе Уесли. Гостите удвоиха преднината си в 41-ата с гол на капитана Джак Грийлиш. През втората част Бърнли заигра по-офанзивно, само че силите им стигнаха единствено до почетно попадение дело на Крис Уудс 10 минути преди края на срещата.

Астън Вила стартира срещата по-агресивно и в 12-ата минута Джак Грийлиш означи попадение, само че след разглеждане на обстановката с ВАР, то бе анулирано, поради засада в обстановката на Уесли. Играта на гостите продължи да бъде по-активна и в 20-ата минута Поуп се намеси уверено след удар на Уесли. Веднага след тази обстановка стражът на домакините отрази и рисков удар на Дъглас Руис.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Вила откри. СЛед отлична контраофанзива Грийлиш и Уесли комбинираха в наказателното поле, след което нападателя овладя на гърди и с удар от въздуха осъществя. Домакините не можаха да отговорят на нападателната игра на "бирмингамци " и това докара до втори гол за Астън Вила. В 41-ата минута Грилиш настройки топката на комфортния си десен крайник и с удар в горния ъгъл осъществя.

На почивката мениджърът на Бърнли Шон Дайш направи двойна промяна, с цел да ускори офанзивната си мощност. Постепенно домакините заиграха по-агресивно, само че липсваха ситуациите пред Том Хийтън. В 49-ата минута резервата Джей Родригес направи по-трудното и от близко стреля в навън. Астън Вила предприе по-дефанзивна тактичност и отстъпи контрола на топката. Това докара и до гол за Бърнли. Десет минути преди края на срещата Крис Ууд от близко осъществя с глава. В заключителните минути на мача вратарят на Астън Вила Том Хийтън получи травма и бе сменен от аварийния пазач Нийланд.

Астън Вила въпреки всичко съумя да резервира преднината си, макар по-добрата игра на Бърнли през втората част. Това беше и първа победа за "бирмингамци " на "Търф Мор " от 1936 година.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР