Астън Вила победи Байерн Мюнхен с 1:0 в двубой от

...
Астън Вила победи Байерн Мюнхен с 1:0 в двубой от
Коментари Харесай

Астън Вила срина Байерн след груба грешка на Нойер

Астън Вила победи Байерн Мюнхен с 1:0 в дуел от главната фаза на Шампионската лига, игран на стадион " Вила Парк " в Бирмингам.

Двата тима изиграха забавно първо полувреме (6:2 удара за баварците, от които 3:1 точни и 63% притежаване на топката за тях), което не блестеше с някакви особени голови благоприятни условия, само че пък загатна за големия капацитет и на двата тима.
 Снимка 685001
Източник:

В средата на първата част Пау Торес се оказа най-находчив при балонно центриране в пеналта на гостите и прати топката в мрежата с левия крайник, само че видеосистемата VAR анулира гола поради засада при офанзивата на домакините.

Серж Гнабри направи доста огромен пропуск на комфортна позиция, като вместо да подаде към свободния Хари Кейн вляво, германецът реши да бие и въобще не уцели вратата от три метра. Майкъл Олисе беше надалеч по-прецизен по-късно, само че Емилиано Мартинес направи феноменално избавяне с дни ръка.

Второто полувреме не се оказа по-добре, макар желанието на двата тима. Астън Вила изглеждаше по-предпазлив, а Байерн Мюнхен опитваше, само че беше много по-хаотичен и неакуратен в завършващата фаза, като огромна част от опитите на германците бяха блокирани още в зародиш.
 Снимка 685002
Източник:

В 79-ата минута обаче Астън Вила въпреки всичко откри резултата след контраофанзива от своята половина. Резервата Джон Дюран получи добър пас, видя излезлия напред Мануел Нойер и го трансферира с класен удар с левия крайник.

Пропускът на мача обаче беше дело на Серж Гнабри, който сигурно ще носи огромна виновност за загубата на своите. Крилото остана очи в очи с Емилиано Мартинес, само че стреля право в тялото му от придвижване.
 Снимка 685000
Източник:

Дълбоко в добавеното отрано Кейн стреля с глава, само че Мартинес избави, а по-късно целият тим на Астън Вила се оправи с дружни старания в защита.

Така Астън Вила заема шеста позиция в общата таблица с 6 точки на сметката си и голова разлика 4:0. Байерн е едвам 14-и с три пункта.

Астън Вила - Байерн Мюнхен 1:0

1:0 Джон Дюран - 79 "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР