Астън Вила надви Манчестър Сити с минималното 1:0 у дома

...
Астън Вила надви Манчестър Сити с минималното 1:0 у дома
Коментари Харесай

Астън Вила удари шампиона, Мактоминей отново герой за Манчестър Юнайтед

Астън Вила надделя Манчестър Сити с минималното 1:0 вкъщи в среща от междинния 15-и кръг в британската Висша лига. На „ Вила Парк “ в Бирмингам първенците не съумяха да завоюват в четвърти пореден дуел от шампионата.


Вратарят на домакините Емилиано Мартинес трябваше да отразява два удара на Ерлинг Холанд, само че те се оказаха и единствените точни изстрели от страна на „ жителите “ за целия дуел. От своя страна бирмингамци изглеждаха рискови през цялото време, като на няколко пъти Едерсон трябваше да се намесва. Силната игра на Вила продължи и след почивката и им донесе подобаващ задатък в резултата, когато Леон Бейли се разписа след чудесна промяна на посоката. До края Дъглас Луис можеше да удвои преднината на Унай Емери и компания, само че шутът му с десния крайник нацели страничния дирек на вратата, защитавана от Едерсон.

Така Астън Вила продължи с впечатляващото си показване пред лична аудитория – това бе 14-и следващ триумф за отбора вкъщи във всички шампионати. Сити от своя страна не съумя да завоюва четвърти пореден дуел в Лигата, като приключи наедно в предходните си три срещи с Челси, Ливърпул и Тотнъм. В подреждането Вила е към този момент пред манчестърци с 32 точки – две повече от възпитаниците на Пеп Гуардиола. В идващия кръг първенците гостуват на новака Лутън, до момента в който за бирмингамци следва домакинство на водача Арсенал.

В различен завладяващ конфликт, Манчестър Юнайтед сподели въодушевена игра и пое глътка въздух след загубата от Нюкасъл в предходния кръг, печелейки семейството си на Челси с 2:1. Началото изрично бе за „ алените дяволи “, които пропуснаха дузпа още в 9-та минута посредством Бруно Фернандеш. Последваха положения и за двата състава, само че Юнайтед поведе посредством Скот Мактоминей в 19-та минута. В края на първото полувреме резултатът бе подравнен от Коул Палмър. След почивката Юнайтед стигна до трите точки след нов гол на Мактоминей, този път с глава. В подреждането отборът на Ерик загар Хаг се изравни с петия Тотнъм – по 27 точки. Челси е десети с 19 пункта.

Ливърпул пък още веднъж се приближи на две точки от лидера Арсенал след триумф над Шефилд Юнайтед с 2:0 като посетител. Голове на Върджил ван Дайк и Доминик Собослай помрачиха дебюта на новия управител на „ остриетата “ Крис Уайлдър.


Останалите резултати:

Брайтън – Борнемут 2:1

Кристъл Палас – Борнемут 0:2

Фулъм – Нотингам Форест 5:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР