Астън Вила и Лийдс Юнайтед ще се срещнат в приятелска

...
Астън Вила и Лийдс Юнайтед ще се срещнат в приятелска
Коментари Харесай

Астън Вила и Лийдс уредиха предсезонна контрола в Австралия

Астън Вила и Лийдс Юнайтед ще се срещнат в другарска среща през юли в Австралия. Това е следващата контрола сред британски тимове, която е оповестена при завръщането на предсезонните турнета след пандемията от ковид.

Двата състава ще играят един против различен на 17 юли на стадион „ Бризбън Сънкорп “ като част от шампионат с три отбора, в който ще взе участие и съставът от А-лигата Бризбън Роар, оповестиха от пресслужбите на Вила и Лийдс. „ Турнето идва в основен стадий от нашата предсезонна подготовка, тъй че фитнес програмата и мачовете са значими “, сподели мениджърът на бирмингамци Стивън Джерард, чийто отбор ще пътува за първи път до Австралия.

За Лийдс пък то ще бъде трето в страната – отборът игра против Манчестър Юнайтед в Пърт през 2019, преди пандемията да засегне света. „ Очаквам с неспокойствие да заведа тима назад за значимата част от нашите мерки за сезон 2022/23 “, сподели наставникът на „ белите “ Джеси Марш.

Клубовете от Висшата лига и Бризбън Роар ще играят в шампионата Куинсленд Чемпиънс Къп, която трябваше да бъде открита през 2020, само че бе отсрочена поради вируса. Бризбън Роар ще играе с Лийдс на 14 юли в Голд Коуст, преди да се изправи против Вила шест дни по-късно в Таунсвил. „ Надяваме се да забележим доста оранжеви фланелки по трибуните, подкрепящи клуба от А-лига против два от най-хубавите тима в Англия “, разяснява изпълнителният шеф на Роар Дейвид Пуър.

Лийдс и Астън Вила се причисляват към серия от високопрофилни футболни контроли, които към този момент бяха оповестени в Азия и Австралия. Звездите на Пари Сен Жермен Лионел Меси и Неймар се чака да се изправят един против различен, когато Бразилия и Аржентина се срещнат в подгряващ мач за Мондиала в Катар на „ Мелбърн Крикет Граунд “ през юни. Ливърпул и Кристъл Палас ще играят контрола на 19 юли на известния стадион. Барселона ще напряко първото си пътешестване до Австралия за мач против събирателен тим от А-лигата на 25 май.

Борещият се за куадрупъл Ливърпул разгласи инспекции през юли против Манчестър Юнайтед в Банкок и Кристъл Палас в Сингапур. Тотнъм пътува до Южна Корея в същия месец против определен тим от К-лигата.

Aston Villa will embark on a pre-season tour of Australia this summer as part of preparations for the 2022/23 season.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР