Астън Вила финализира трансфера на английския национал Том Хийтън от

...
Астън Вила финализира трансфера на английския национал Том Хийтън от
Коментари Харесай

Вила вече с нова стартова 11-торка

Астън Вила завърши прехвърлянето на британския национал Том Хийтън от Бърнли. 33-годишният вратар се причисли към бирмингамци за неоповестена сума, която съгласно информациите е сред 8-9 млн. паунда, като се трансформира в 11-то ново попълнение на новака във Висшата лига.

„ Тази алтернатива бе на хоризонта от известно време и не бях сигурен, че ще стане действителност, само че съм извънредно благополучен да бъда тук “, показа Хийтън за формалния уебсайт на Астън Вила.

„ Говорейки към този момент с мениджъра, това наподобява да е фантастична опция. Чудесно е толкоз популярен клуб е още веднъж в Премиършип и съм задоволен, че ще играя за него “, добави той.

Наставникът на Вила Дийн Смит беше очевидно удовлетворен от прехвърлянето.

„ Щастлив съм, че Том се причислява към Астън Вила. Той свърши отлична работа в Бърнли в последните няколко години и неговият опит и знания във Висшата лига ще бъдат извънредно значими за нас през новия сезон “.

Хийтън дойде в Бърнли от Бристъл Сити през 2013 и изигра над 200 мача за клуба под управлението на Шон Дайш. Той бе част от националния тим на Англия при Гарет Саутгейт, само че последният от трите му мача при мъжете пристигна в другарска среща с Франция през юни 2017. Бърнли започнаха договаряния със северноирландския национал на Лийдс Бейли Пийкок-Фарел за заместител на Хийтън на „ Търф Моор “. Лийдс го прави оценка на 3.5 млн. паунда, като ще потърсят негова опция при възможна продажба.

Междувременно, Вила са покрай подписването с национала на Зимбабве Марвелъс Накамба, оповестяват източници на Sky Sports. Тимът от Висшата лига склони на договорка за повече от 11 млн. паунда за полузащитника на Брюж предишния месец. Все още не са уговорени персоналните условия на играча, като Вила ще изискат работна виза за Накамба, преди той да бъде картотекиран. Според публични лица от клуба това няма да се окаже сериозен проблем. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР