Астън Вила демонстрира сериозни колебания, но все пак постигна важна

...
Астън Вила демонстрира сериозни колебания, но все пак постигна важна
Коментари Харесай

Астън Вила се изравни с лидера Ливърпул след драматичен успех над Бърнли

Астън Вила показва съществени съмнения, само че въпреки всичко реализира значима победа с 3:2 при семейството си на Бърнли от 20-ия кръг на Висшата лига. Домакините играха съвсем цяло второ полувреме с човек повече на терена, само че стигнаха до крайния триумф едвам в 89-ата минута след дузпа, която бе осъществена от Дъглас Луис.

Астън Вила сътвори първата заплаха в мача в 13-ата минута, когато Алекс Морено се пребори с Витиньо, който подаде към Оливър Уоткинс, а той стреля, само че Джеймс Трафорд избави.

Бърнли отговори в 27-ата минута, когато Джош Браунхил стреля, само че Емилиано Мартинес избави без усложнения.

Астън Вила поведе в резултата в 28-ата минута, когато Оли Уоткинс подаде към Леон Бейли, който замахна, с цел да отстрани Чарли Тейлър и с удар около Делакроа не остави шансове на Джеймс Трафорд, пращайки топката под напречната греда.

Бърнли съумя доста бързо да изравни резултата в 30-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на Астън Вила, Дара О`Шей с глава продължи към Зеки Амдуни, който съумя да вкара топката във вратата на Емилиано Мартинес.

Бърнли провежда доста бърза контраофанзива в 37-ата минута, когато Лайъл Фостър получи топката, избяга огромно разстояние до наказателното поле на Астън Вила и невъзмутимо прати топката във вратата на Емилиано Мартинес. Попадението обаче не бе зачетено поради засада.

Астън Вила още веднъж поведе в резултата – 2:1 в 42-ата минута. Дъглас Луис пусна доста добър пас към Оливър Уоткинс, който финтира Дара О`Шей и подаде към Муса Диаби, а той от близко вкара в опразнената врата.

Бърнли остана с човек по-малко в 56-ата минута, когато Сандер Берге бе изпъден за втори жълт картон от съдията Стюарт Атуел.

Пред Муса Диаби се откри доста добра опция в 58-ата минута и той стреля от границата на наказателното поле, само че прати топката над напречната греда в навън.

Пет минути по-късно Джон МакГин стреля от границата на наказателното поле на Бърнли, само че Джеймс Трафорд избави.

Няколко секунди по-късно Леон Бейли откри с превъзходен пас Диаби в наказателното поле на Бърнли, само че и неговият удар бе отразен от Трафорд.

В 64-ата минута Леон Бейли и Конса направиха двойно подаване, след което последния пусна към Джейкъб Рамзи в наказателното поле на Бърнли, а той стреля, само че неопределено в навън.

Астън Вила направи доста огромен пропуск в 70-ата минута. Оли Уоткинс подаде към Диаби, който беше задължен да вкара, само че прати топката над напречната греда в навън.

Бърнли съумя да се възползва от големите пропуски на Астън Вила и да изравни резултата в 71-ата минута. Гудмундсон пусна отличен извеждащ пас, Лайл Фостър се измъкна от отбраната на домакините, Алекс Морено се опита да го спре, само че безрезултатно и нападателят на Бърнли вкара топката под плонжа на Емилиано Мартинес за 2:2.

Аарън Рамзи работи доста безогледно и постепенно в 87-ата минута, което докара до дузпа за Астън Вила. Леон Бейли се опита да комбинира с Йон Дуран, който обаче бе изпреварен от Рамзи. Футболистът на Бърнли си пое прекомерно обикновено топката и разреши на Дуран да го изпревари, а по-късно го изрита и съдията Стюарт Атуел свири дузпа за домакините.

Дъглас Луис осъществя дузпата, откакто стреля, топката срещна напречната греда на вратата на Бърнли и тупна зад голлинията на Джеймс Трафорд за 3:2.

След тази победа Астън Вила се изравни преди всичко с водача Ливърпул, като и двата тима имат по 42 точки, само че мърсисайдци са с мач по-малко. Бърнли е предпоследен с 11 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР