AST SpaceMobile и AT&T съобщиха, че са провели първия двупосочен

...
AST SpaceMobile и AT&T съобщиха, че са провели първия двупосочен
Коментари Харесай

Осъществиха първият двупосочен гласов разговор през сателит с помощта на обикновен смартфон

AST SpaceMobile и AT&T оповестиха, че са провели първия двупосочен телефонен диалог през спътник благодарение на елементарни смарт телефони. Разговорът е бил сбъднат към номер в мрежата на японския мобилен оператор Ratuken.

Съобщава се, че за диалога е употребена елементарна версия на Samsung Galaxy S22, а данните са обменяни през спътника BlueWalker 3, който е благосъстоятелност на AST SpaceMobile.

Компаниите означиха, че потреблението на спътници може да бъде значима стъпка към разширение на мобилното покритие освен в Съединени американски щати, само че и в други страни. Така да вземем за пример редица селски райони в Съединени американски щати към момента са „ мъртви зони “ за покритие благодарение на базови станции за мобилна връзка. Новият план доста ще усъвършенства качеството на връзките.

Същото може да се каже и за разрастващите се страни, в които има прекомерно малко лични ретранслатори. В този случай спътниците могат да заместят наземните базови станции и на всички места да обезпечат покритие от 2G до 5G мобилни мрежи.

Засега не са оповестени цените и цените на тази сателитна връзка, която дава опция за осъществяване на най-обикновен двустранен телефонен диалог.

Да напомним, че през 2021 година американският мобилен оператор Verizon подписа съглашение с провайдъра Project Kuiper на Amazon за сходни услуги. А T-Mobile създава сходен план със SpaceX, която към този момент е извела в орбита над 4000 спътника Starlink.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР