Аспиринът се смята за чудодейно хапче за глава, което всички

...
Аспиринът се смята за чудодейно хапче за глава, което всички
Коментари Харесай

7 необикновени приложения на аспирина, за които вероятно не знаете

Аспиринът се счита за чудодейно хапче за глава, което всички имаме вкъщи за всеки случай. Неговото приложение обаче не се изчерпва единствено до медицината. Това хапче може да бъде доста потребни в други разнообразни сфери от живота. За какво още може да ползвате аспирина? Предлагаме ви цели 7 негови приложение, които може и да ви учудят, само че са с потвърдена успеваемост.

За акне – аспиринът оказва помощ в битката против черните точки и акнето. Стрийте няколко хапчета, прибавете към тях малко вода или сок от лимон. Нанесете единствено върху пъпките, изчакайте 5-7 минути и отмийте. Правете това два или три пъти на седмица за оптимално ефикасен резултат.
 Аспиринова вода - най-хубавата отбрана за зеленчуците в градината Аспиринова вода - най-хубавата отбрана за зеленчуците в градината
Ако единственият път, когато посегнете към аспирина, е когато почувствате главоболие, може би ще е добре да преразгледате мнението си....

За коса – аспиринът може да бъде ваш съдружник в битката против пърхота. Неприятен проблем, който се появява от време на време без да се го очаквали. Няма потребност да купувате специфичен шампоан срещу пърхот, в случай че имате аспирин наоколо. Стрийте три таблетки от хапчето, прибавете малко шампоан и получената примес нанесете върху косата. Изплакнете с вода, а след това, в случай че желаете, може да нанесете единствено шампоан и да измиете косата още един път.

Срещу петна – използвайте таблетки аспирин, с цел да отстраните мръсните петна от облеклата си. Неприятно, когато се каним да облечем нещо и забележим, че то има леке. За да се справите, ще са ви нужни 4 хапчета, разтворени в чаша вода. Третирайте с разтвора петното. Оставете да престои три часа и изперете облеклата. Действа доста дейно против петна от изпотяване и кръв.

За долни дрехи – може да избелите и освежите бельото си при пране. За задачата просто прибавете няколко стрити хапчета към праха за пране и пуснете пералнята по нормален метод. Няма потребност да накисване бельото преди този момент.

За цветята – може да удължите живота на букета с цветя, който да ви радва най-малко още няколко дни, разтваряйки във вазата с вода един аспирин. С този разтвор може да поливате и саксийните си растения като това ще им подсигурява предотвратяване на бактерии и гъбички. Третирайте цветята с разтвора веднъж на месец.
 ВНИМАНИЕ! Ако пиете аспирин на празен корем, може да се случи ТОВА ВНИМАНИЕ! Ако пиете аспирин на празен корем, може да се случи ТОВА
Предполага се, че съвсем всеки един от нас все в миналото в живота си е приемал аспирин. Това е един от най-разпространените лекарства по...

Срещу мазоли по краката – доста противен кожен проблем, който се появява при носене на неуместни обувки или по друга причина. За да третирате мазолите, ще би трябвало да стриете 5-6 хапчета аспирин. Смесете ги с авансово разводнен с вода сок от лимон. Нанесете върху мазоли, увийте с забрадка. Сложете торбичка върху крайници и изчакайте 5-10 минути. След това махнете сместа, третирайте мазолите с пемза. Ще ги премахнете доста елементарно, тъй като ще бъде омекнали.

Срещу котлен камък – натрупването на котлен камък е неизбежно, изключително при дълго прилагане на ваната, душа или мивката. Петна също е допустимо да се появят. Вместо да търсите скъпи препарати за разчистване, използвайте аспирин. Разтворете пет таблетки в препарат за миене и третирайте местата с петна и котлен камък. След няколко нанасяния банята ще свети от непорочност.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР