Аспарухов мост е един от красивите символи на Варна, но

...
Аспарухов мост е един от красивите символи на Варна, но
Коментари Харесай

Бивш областен управител на Варна поиска мрежи срещу самоубийци на Аспарухов мост

Аспарухов мост е един от красивите знаци на Варна, само че в последните години стабилно се трансформира и в знак на мрачната невъзможност, която кара хора да поставят завършек на живота си. Според някогашния регионален шеф на Варна Благомир Коцев, който демонстрира и упоритост да е идващия кмет на града, оборудването задминава в черната статистика „ Голдън гейт ” в Сан Франциско и „ Жак Картие ” в Канада, които са от дълго време с печална популярност.

“Това са към 80 наши сънародници и съграждани годишно. Ясно е, че човек, който е решил да се самоубие, ще откри метод, само че сигурно статистиката във Варна щеше да е друга, в случай че общината беше положила старания да ограничи достъпа на хора до перилата на моста, както се прави в развитите страни и на проблематични места, какъвто е Аспаруховият мост. Защото на следващия ден може и наш непосредствен или другар да изпадне в обезсърчение поради житейски проблеми... ” , това написа Коцев в обява във Facebook.



Той прибавя също, че варненските служители на реда съумяват да разубедят по към 40 души на година да не вършат съдбовния скок. Според Благомир Коцев решението е слагане на мрежи, които да стопират рухването на човек, трансферирал се през перилата.

Идеята не е нова и е обсъждана в последните десетина година. Основните доводи да не се осъществя са, че мрежите няма да са изключително ефикасни, а също така ще нарушат естетичния тип на оборудването.

Решение за спомагателни ограничения против самоубийците се чака да бъде открито при упования от много време повсеместен ремонт на Аспарухов мост. Той обаче към момента е на равнище план. Дали в него са планувани мрежи досега не е ясно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР