Аспарух Соколов триумфира в най-голямото международно състезание по ски за

...
Аспарух Соколов триумфира в най-голямото международно състезание по ски за
Коментари Харесай

Българин триумфира в най-голямото международно състезание по ски за деца у нас

Аспарух Соколов победи в най-голямото интернационално съревнование по ски за деца в България - Купа " Капи ", което се организира на 28 и 29 февруари в Банско. 15-годишният състезател, представител на клуб " Витоша ски ", се отличи със забележителни умения, спечелвайки първи места както в слалом, по този начин и в великански слалом в своята възрастова категория.

" Благодаря на треньора ми Михаил Седянков за неизменимата поддръжка и директиви през цялата си кариера. Без него нямаше да реализира този триумф. За мен ски спортът не е просто занимание или специалност - той е метод на живот " - споделя младият скиор.
 Снимка 655651
Организирана от " Юлен " АД и БФСки, Купа " Капи " притегли 200 надарени състезатели от 12 страни. Старшите възрастови групи се изправиха пред очите на Кармела Фернандес, секретар на Международната организация за детски надпревари по ски към ФИС, която изрази удивление от съвършената организация и високото равнище на участниците.

Призьорите на Купа " Капи " бяха удостоени с почетни награди от Кармела Фернандес, Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки, Стойчо Баненски - кмет на Банско, Фатих Кюйчи - механически пратеник, Георги Попов от " Юлен " АД и Виктор Гичев от БФСки.

Аспарух Соколов стартира своята ски кариера още на 5-годишна възраст и печели десетки титли на български и интернационалните надпревари. Преди надпреварата в Банско, той стана първенец и на друго влиятелно съревнование, което се организира в Словения. Сред представители от 26 страни, той показва изключителна сръчност и убеденост, спечелвайки надпреварата с преднина от повече от 2 секунди.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР