Асоциацията обяви победителите за 2018 г. в традиционния си конкурсПрезидентът

...
Асоциацията обяви победителите за 2018 г. в традиционния си конкурсПрезидентът
Коментари Харесай

Създателят на Уча.се с награда за специален принос от БАИТ

Асоциацията разгласи спечелилите за 2018 година в обичайния си конкурс

Президентът Румен Радев връчи премията за специфичен принос на Дарин Маджаров, основател на Уча.се (източник: БАИТ)

Дарин Маджаров, основател на Уча.се – просветителна платформа с над 14 000 видео уроци и проби по всеки предмет от 1-ви до 12-ти клас – заслужи Наградата за специфичен принос в обичайния конкурс на БАИТ. На публична гала нощес браншовата организация разгласи спечелилите в „ Наградите на БАИТ “ за 2018 година в 11 категории.

Дарин Маджаров приключва с отличие Априловската гимназия в Габрово, след което продължава своето обучение в чужбина. По това време се заражда концепцията му за просветителна платформа, която да е в помощ на учениците, и записва самичък над 550 видеа. След като ползата към Уча.се нараства, младият бизнесмен се завръща в България, с цел да развива плана. Уча.се се употребява от над 500 000 възпитаници и учители, които са изгледали над 40 000 000 видео урока досега.

„ Уча.се онагледява всички значими правила за актуалното обучение – досегаемост, прегледност, адаптивност, разрастващи се детайли на интерактивност и висока мотивация за учениците “, съобщи президентът Румен Радев при връчване на премията.

Конкурсът на БАИТ демонстрира измеренията на достиженията през миналата година в българската цифрова промишленост, акцентира ръководителят на УС на БАИТ Огнян Траянов. По неговите думи, удовлетворението идва, когато плановете се употребяват или за повишение конкурентоспособността на предприятията или за облекчение на живота на жителите и цялото общество.

Победителите в състезанието бяха определени измежду 120 регистрации от 97 персони, компании и институции (източник: БАИТ)

Ето и спечелилите в останалите 10 категории на състезанието:

Държавна администрация : Министерство на туризма за Платформа за подаване и обработка на настояванията за приемане на услуги и позволения чрез безвъзмездна удостоверителна услуга.

Компания-новатор в потреблението на авангардни ИКТ решения : Максима България ЕООД за плана „ Безпилотни каси “ в магазин T Market.

Компания с максимален принос за разпространение на имиджа на българската ИКТ промишленост по света : Мобайл Системс ООД, чиито приложения се употребяват от 500 млн. консуматори в международен мащаб. За впечатляващото достижение компанията получи и спомагателна премия от Ева Майдел – пътешестване до Брюксел и посещаване на евроинституциите.

Журналистически принос : Флора Велчева и Добромир Видев от Българското национално радио, създатели на поредицата „ Разкодирано “. В тази категория беше връчена и поощрителна грамота с фокус върху районно ИКТ развиване на Магдалена Тодорова от телевизия „ Черно море “.

Младежка премия : Енчо Шахънов от Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ към ТУ-София завоюва с плана си „ Система за локализиране на хора “. И трите номинирани плана в категорията са с огромен капацитет и младежите получиха в допълнение подучване от компании-членове на БАИТ. Йордан Цветков, възпитаник в МГ „ Акад. Кирил Попов “, Пловдив получи Индивидуален проект за образование и присъединяване в Менторската стратегия на Некст Лаб и IoT устройства от Алтерко Роботикс. Николай Станишев, студент в ТУ-София получи премия от ERP.BG – Двудневен курс „ Управление на персонални данни (GDPR).

Победителите във всяка категория получиха поименни плакети и грамоти (източник: БАИТ)

Образователна премия : Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, гр. Бургас. Наградата се присъжда за сполучливата реализация на плана, който е резултат от съдействието сред общината, компании от ИКТ промишлеността и университетите в Бургас.

Общинска администрация: Община Варна за Електронна система на фонд „ Култура “. С внедряването на системата се реализира гласност в работата на администрацията и бистрота при консумиране на обществени финанси.

StartUp Компания: ШКОЛО ООД за плана SHKOLO. Платформата за цифрово ръководство на просветителни институции се употребява от 1/3 от българските учебни заведения.

Успешен български ИКТ артикул: Мобайл Системс ООД с офисния пакет OfficeSuite, който има над 300 милиона съоръжения.

Значителен корпоративен ИКТ план: Методия AД за „ Utility Suite for Dyce Energy “. Мащабният план е създаден за B2B ютилити компания, самостоятелен снабдител на газ и електричество на английския пазар.

Победителите във всяка категория получиха поименни плакети и грамоти от БАИТ, както и предметни награди, предоставени от сътрудниците на състезанието. Те бяха определени измежду 120 регистрации от 97 персони, компании и институции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР