Асоциацията на студентите медици – Пловдив (АСМ) посрещна първата за

...
Асоциацията на студентите медици – Пловдив (АСМ) посрещна първата за
Коментари Харесай

МУ - Пловдив посрещна първите чуждестранни студенти по програмата за обмен

Асоциацията на студентите медици – Пловдив (АСМ) посрещна първата за 2022 година група задгранични студенти, пристигнали на теоретичен продан. Младите хора идват на едномесечен клиничен стаж в Медицински университет – Пловдив, оповестиха от висшето учебно заведение.

Двустранните обменни стратегии се реализират в мрежата от държави-членки на организацията „ Международната федерация на асоциациите на студентите медици “ (International Federation of Medical Students Associations – IFMSA). Програмите за продан са част от живота на всеки студент. Пътувайки, те опознават света, метода и методите на лекуване в другите страни, натрупат опит като като бъдещи лекари.

Научните обмени се провеждат и координират само и напълно от и за студенти по медицина и за тях могат да аплайват всички студенти, членуващи в АСМ-Пловдив. Право на присъединяване в теоретичен продан има всеки студент приключил 1-ви курс. Местата се разпределят сред претендентите по тъкмо избрани общи за всички студенти по медицина в България критерии: научен триумф, притежаване на езици, принос към дейностите на АСМ и научна активност.

Обменът подсигурява, че за всеки дошъл в България задграничен студент се обезпечава място на български студент в непозната страна.

Тази година българските студенти ще имат опция да пътуват до Полша, Словения, Турция, Мароко, Южна Корея, Тунис и Испания, където те ще проведат своята лятна клинична процедура след 3-ти и 4-ти курс.

Научният продан цели осъществяване на едномесечен стаж в чужбина по дадена научна тематика и е невероятна опция както за второкурсниците, които към момента нямат опит в клиника, по този начин и за тези, които имат предпочитание да се занимават и развиват научна активност. По време на стажовете студентите се срещат с непознати до този миг школи в медицината, добиват нови познания и умения и ги придвижват в личната си страна.

Младите хора се включват в проучвателен екип и вземат участие в провеждането на научно проучване под наблюдението на началник. В края на научния продан след осъществяване на всички условия по програмата, студентите получават документ от IFMSA.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР