Асоциацията на пострадалите при катастрофи е подала сигнал до прокуратрата

...
Асоциацията на пострадалите при катастрофи е подала сигнал до прокуратрата
Коментари Харесай

Асоциацията на пострадалите при катастрофи подаде сигнал в прокуратурата срещу Мис Силикон

Асоциацията на потърпевшите при произшествия е подала сигнал до прокуратрата против Катрин Йорданова, известна като " Мис Силикон ". Това сподели Владо Тодоров, ръководител на Асоциацията, в " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “.

“Неслучайно в Наказателния кодекс съществува член, който дефинира хулиганството- непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Когато в поредност от видеа демонстрираш пренебрежение към законите и обществото, когато го правиш демонстративно и имаш хиляди почитатели и вместо да даваш добър образец, даваш тъкмо противоположния, това не остава неусетно ", сподели той.

“В света на медиите всеки научава всичко за секунди. Пътна полиция би трябвало или със лични камери да снима нарушаванията, или да хване нарушителя на място – това са двете хипотези. Само че в тази ситуация на наглите клипове законът лимитира пълномощията на полицията. Затова ние като адвокати знаем, че съществува и различен вид – сезиране за осъществено закононарушение към прокуратурата, която да откри осъществено ли е то ", сподели още Тодоров.

Прокуратурата разполага с доста необятен набор доказателствени средства. Може да разпита очевидци, да назначи експертизи, да разпита лидера. Въпрос е на предпочитание тя да се заеме със случая, сподели още ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

“Оказа се, че Йорданова кара с подправен стикер на Народното събрание. За страдание, всеки може да си създаде подобен. Странно ми е – преди време имаше такива подправени инвалидни стикери, само че тази процедура се пресече ", добави Тодоров.

Да 3 г затвор планува наказателният кодекс за подобен вид хулиганска демонстрация, осъществена при ръководство на МПС. “Най-вероятно първата присъда не би била ефикасна, само че даже условно наказание към този момент е присъда в досието на съответното лице ", сподели още Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР