Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) настоява индустрията да

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) настоява индустрията да
Коментари Харесай

Работодателите против топлофикациите да получават евтиния газ

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) упорства промишлеността да продължава да купува естествения си газ на налични цени, с цел да се запазят конкурентоспособността, работните места и експортният капацитет на националната стопанска система. Това е записано в писмо от АОБР до отраслови министри и до ръководителя на КЕВР по отношение на плануваните промени в Наредба номер 2 за контролиране на цените на природния газ, посредством които се планува евтиният азерски газ да бъде запазен за потребителите на контролирани цени (топлофикационните дружества), публикувано от пресцентъра на БСК - ротационен ръководител на Асоциацията.
Работодателите приканват властта в диалогичен режим да бъдат разисквани всички планове за смяна на пазарния модел със заинтригуваните страни. В противоположен случай неизбежно ще се стигне до всеобщи митинги във всички законови форми, предизвестяват от АОБР.
Ако успеем да изпълним и приключим всички договаряния с фирмите, които сега имат интерес, чакам за ноември цената на газа да падне с още 10 %, разяснява във Варна служебният министър на енергетиката Росен Христов. 
  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР