Асоциацията на Лайънс клубовете в България направи дарение за две

...
Асоциацията на Лайънс клубовете в България направи дарение за две
Коментари Харесай

Дарение за 7600 лв. получи МБАЛ Пазарджик

Асоциацията на Лайънс клубовете в България направи подаяние за две отделения на МБАЛ – Пазарджик. Сумата за закупуване на нужната инсталация в размер на 7600 лева е събрана по време на благотворителна вечер, проведена в границите на Националната годишна спогодба, която се организира в Пазарджик, оповестяват от болничното заведение.

Неонатологично поделение получи инфузионна помпа за натоварен бранш. Дарението връчи ръководителят на асоциацията Цвети Шопова.

„ За нас е значимо, че подкрепихме поделение, което е само по рода си на територията на област Пазарджик. Само тук, в лечебните заведения от района, има натоварен бранш за недоносените бебета и се надяваме да помогнем за работата на медиците с нашето подаяние “, съобщи Цвети Шопова, предавайки апарата на старшата акушерка Мая Палашева.

Д-р Мариела Захариева изрече признателност за дарението и връчи благодарствено писмо от името на управлението на лечебното заведение, с което изпълнителният шеф доктор Красимир Темнилов благодари за благотворителната идея.

„ Това подаяние е следващият образец за ангажираността и обществената отговорност, която Асоциацията на Лайънс клубовете показва. Продължавайте да помагате на хората, бъдете светлина, вяра, ентусиазъм и опора за всички, които се нуждаят от поддръжка. Пожелаваме Ви доста здраве, персонални и професионални триумфи, и дано положителното, което вършиме да се връща към вас неведнъж “, пожелава доктор Темнилов.

Д-р Захариева изясни, че инфузионната помпа е извънредно нужен апарат за дребните пациенти. Той оказва помощ за точно дозиране на течностите, които получават по венозен път.

„ Много е мъчно да се дозира по различен метод количество от 100 мл за 24 часа. Може да се каже, че това е животоспасяващ уред “, добави доктор Захариева.

Второто поделение, което получи подаяние от Асоциацията на Лайънс клубовете, е Инфекциозно поделение. Апаратът за визуализиране на вени ще облекчи страданията на пациентите, уверена е началникът на отделението доц.д-р Мария Пишмишева.

„ Болните идват при нас доста постоянно уплашени, а някои операции са травматични за тях. Този веноскоп е облекчение както за тях, по този начин и за личния състав на отделението, най-вече медицинските сестри, които ще работят с него. В Инфекциозно поделение се лекуват лица от 0 до 100 година Обикновено пациентите идват в повредено положение, което доста затруднява работата с тях. “, разясни доцент Пишмишева.

Старшата сестра Станимира Стоянова дефинира дарението като скъп подарък и благодари на Цвети Шопова за това, че през днешния ден могат да го получат с помощта на членовете на Лайънс клубовете.

„ Изключително ще ни бъде улеснена работата. Смятам, че ще се усети бързо изгодата от деца, възрастни хора, обезводнени пациенти и такива в тежко положение. Продължителният престой на болните води до увреждане на съдовете и се постанова да се слагат нови и нови венозни канюли. С новия уред работата ни ще бъде подкрепена, “ акцентира Станимира Стоянова.

Председателят на Асоциацията Цвети Шопова, изрече признателност към всички Лайънс клубове и другари, които са се присъединили в реализирането на тази благотворителна идея.

„ Щастливи и удовлетворени сме, че сме помогнали там, където има потребност, с цел да облекчим страданията на болните и работата на медицинския личен състав “, показа Цвети Шопова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР