Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява в държавния бюджет

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява в държавния бюджет
Коментари Харесай

Препоръките на бизнеса за Бюджет 2022

Асоциацията на индустриалния капитал в България упорства в държавния бюджет за идната година да се подсигурява финансирането на Коронавирус ограниченията в поддръжка на стопанската система, на следствията от енергийната рецесия и подобряването на бизнес средата.

До момента Министерството на финансите не е показало обновена средносрочна бюджетна прогноза за интервала до 2024 година, което в допълнение затруднява планирането в стопанската система, се споделя в позиция на бизнес организацията.

Асоциацията на индустриалния капитал излезе с рекомендации към Бюджет 2022, с цел да бъде навреме обезпечено в него финансирането на най-важните политики през идната година, които съгласно работодателската организация са обезпечаването на средства за противопоставяне на последствията от Covid рецесията, за превъзмогване на икономическата и енергийната рецесия, както и подсигуряването на политики за възстановяване на бизнес средата и обезпечаване на стопански напредък.

Бизнесът обаче е обезпокоен от обстоятелството, че Министерството на финансите към момента не е предоставило обновената средносрочна прогноза за интервала 2021 - 2024 година, което затруднява прогнозирането на макрорамката за развиването на българската стопанска система през идната година.

Затова бизнесът предвижда, че стопанската система ни няма да се възвърне бързо, а брутният вътрешен артикул може да доближи или надмине предкризисните равнища от 2019 година едвам през 2022-ра.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР