Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява в държавния бюджет ...

Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява в държавния бюджет

Препоръките на бизнеса за Бюджет 2022

Асоциацията на индустриалния капитал в България упорства в държавния бюджет за следващата година да се гарантира финансирането на Коронавирус ограниченията в поддръжка на стопанската система , на последствията от енергийната рецесия и подобряването на бизнес средата.

До момента Министерството на финансите не е показало обновена средносрочна бюджетна прогноза за срока до 2024 година, което в допълнение затруднява планирането в стопанската система , се споделя в позиция на бизнес организацията.

Асоциацията на индустриалния капитал излезе с препоръки към Бюджет 2022, с цел да бъде навреме осигурено в него финансирането на най- съществените политики през следващата година, които съгласно работодателската организация са осигуряването на средства за противопоставяне на последиците от Covid рецесията , за преодоляване на икономическата и енергийната рецесия , както и подсигуряването на политики за възстановяване на бизнес средата и обезпечаване на стопански напредък .

Бизнесът макар че е тормозен от обстоятелството , че Министерството на финансите към момента не е предоставило актуализираната средносрочна прогноза за срока 2021 - 2024 година, което затруднява прогнозирането на макрорамката за развиването на българската стопанска система през следващата година.

Затова бизнесът прогнозира, че стопанската система ни няма да се възвърне бързо, а брутният вътрешен артикул може да доближи или надмине предкризисните равнища от 2019 година едвам през 2022-ра.

Източник: skandal.bg