Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара
Коментари Харесай

Работодателите пропищяха пред Европа за цените на тока

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) са сезирали Европейската комисия (ЕК) и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за нарушавания в бранш " Енергетика ".

Сигналът е изпратен в деловодството на Главна дирекция " Конкурентоспособност " на Европейска комисия и Агенцията за съдействие сред регулаторите на сила (ACER). Писмото е подписано от от Васил Велев, Радосвет Радев, Цветан Симеонов и Кирил Домусчиев.Сигналът е бил изпратен на 22 юли и до Комисия за защита на конкуренцията и се отнася за нарушавания по член 15, 21 и 22 от Закона за защита на конкуренцията. Организациите сезират Комисия за защита на конкуренцията, с цел да се проверяват " дейности на група участници на свободния пазар на електрическа сила, които считаме, че с държанието си по неприемлив метод нарушават правилата на свободно договаряне и конкуренция, залегнали в българското законодателство ", написа в документа.

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР