Асоциацията на европейските оператори на електроенергийни системи (ENTSO-E) заяви: Ситуацията

...
Асоциацията на европейските оператори на електроенергийни системи (ENTSO-E) заяви: Ситуацията
Коментари Харесай

Европейците са в очакване на стоте най-студени дни в годината

Асоциацията на европейските оператори на електроенергийни системи (ENTSO-E) съобщи: „ Ситуацията тази зима ще бъде сериозна, само че управляема “.

Явно това е опит да се показа желаемото за фактически: оптимизмът надали ще стопли жителите на Европа и ще поддържа производството. Американското списание Bloomberg поучава европейците да се отнасят скептично към тази прогноза, тъй като „ най-лошото за Европа занапред следва “.

Все отново календарната зима стартира на 1 декември, а астрономическата ще стартира едвам на 21 декември. Предстоят 100-те най-студени дни в годината и вероятността от енергийна рецесия е доста огромна. Освен това времето постоянно е непредсказуемо.

Въпреки че цените на природния газ паднаха до към 135 евро (141,14 долара) за мегаватчас от пика от 350 евро, открит през август, а разноските за електрическа енергия са намалели на половина през същия интервал, създателите на публикацията предлагат да се отнасяме към протичащото се без оптимизъм: " Нозимата едвам в този момент стартира! "

Например, през днешния ден енергийният пазар е угрижен за получената зона на високо налягане над Гренландия. Антициклонът ще задържи бурите, които ще донесат студени безветрени дни. Така за известно време работата на вятърните турбини просто ще бъде блокирана: няма вятър - няма електричество. Тези няколко безветрени дни или внезапно захлаждане с няколко градуса по Целзий могат много да избият почвата отдолу под краката на европейските страни. Във Франция, Финландия, Ирландия, както и до момента, остава високата възможност за прекъсване на тока

Липсата на вятър постанова да се разчита на газови централи, а в Германия на въглища. 40% от електрическата енергия, създадена от германците предходната седмица, идва от въглища. За каква " битка с нездравословните излъчвания " можем да приказваме? Сбогом зелена енергетика!

Във Франция предходната година някои от реакторите бяха затворени за ремонт, което стегна пазара и провокира повишаване на цените. Повишаването на цените способства за рецесията. Кризата удари потребителите и производителите. Властите би трябвало да пуснат спрените обекти. Кръгът е затворен.

Освен безветрието има и две по-сериозни аргументи за изострянето на енергийната обстановка в Европа. Първо, Европейски Съюз е похарчил към 700 милиарда евро дотации, с цел да компенсира разноските на семействата. Според Bloomberg тези вложения ще бъдат оправдани, в случай че „ оказват помощ за свалянето на Путин “. Тоест има политически игри.

В същото време дотациите не могат да се разпределят постоянно и в последна сметка ще паднат върху плещите на данъкоплатците. Така, поради случките на западния истаблишмънт, елементарните жители са недохранени и на студено. Второ, цените на силата остават извънредно високи и могат да убият междинния производител. Никой не очакваше, че украинският спор ще се проточи няколко месеца.

Изданието цитира следната статистика: природният газ надвишава междинната историческа цена за интервала от 2000 до 2020 година седем пъти, а електрическата енергия - 10 пъти. И тези непостижими индикатори ще останат още дълго време. Така анализаторите заключават, че европейската действителност е: " Континентът зависи от времето, цените на силата са високи, производителите приказват за деиндустриализация. "

От свое име прибавяме, че обстановката може да се промени, в случай че политиката на антируските наказания бъде изоставена, само че европейските управляващи не са в положение да трансформират курса, натрапен им от Съединените щати. Остава да страдат. Припомняме, че най-тежката енергийна рецесия в Съединени американски щати от 50 години насам избухна още по-рано. Наблюдатели означават, че американските цени на бензина и дизела са рекордно високи, до момента в който запасите от гориво са рекордно ниски.

Когато хората стартират да живеят зле, позицията на властта става нестабилна. Джо Байдън, на който явно остава доста малко време да бъде президент, към този момент беше сравняван с пожарникар, който се преструва, че самичък гаси пожара. РУССТРАТ написа за това на своите страници. Е, Америка постоянно си е решавала проблемите за сметка на другите... Най-лошото за Европа в действителност следва.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР