Асоциацията на европейските журналисти е шокирана от появилите се в

...
Асоциацията на европейските журналисти е шокирана от появилите се в
Коментари Харесай

АЕЖ: Публикуване на кадри от смъртта на млад човек е грубо потъпкване на етичните стандарти в журналистиката

Асоциацията на европейските публицисти е шокирана от появилите се в медиите фрагменти от гибелта на млад музикален реализатор. Това се споделя в позиция на асоциацията, изпратена до медиите, откакто няколко новинарски уеб страницата разгласиха видео секунди след случая, при който почина артистът Денис Теофиков.

От АЕЖ са безапелационни, че това е жестоко нарушаване на етичните стандарти в публицистиката и е чудовищно по отношение на околните на починалия. Три версии: Убийство, самоубийство или случай е повода за гибелта на младия реализатор Денис Три са вероятните версии за гибелта на младия реализатор Денис Теофиков.

" АЕЖ – България се свърза неотложно със Съвета за електронни медии и упорства медиите сами да смъкват това видео от уеб страниците си, а в границите на пълномощията си Съвет за електронни медии да предприеме дейности за премахването му от всички уеб сайтове ", пишат от организацията. АЕЖ приканва читателите и рекламодателите в медии, разгласили, видеото, също да окажат напън за премахването му ", пишат от АЕЖ-България, представени от 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР