Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти очаква добър зимен

...
Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти очаква добър зимен
Коментари Харесай

Инфлацията не спира българите да пътуват

Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници чака добър зимен сезон. Това съобщи пред БНР ръководителят й Димитрина Горанова. Тя обаче посочи, че продължителността и триумфа на сезона доста зависят от метеорологичните условия. 

В предаването " Хоризонт до обед " Горанова разгласи, че се усилват потребителите, които пътуват до екзотични дестинации. По думите й високите цени не ги стопират. Това е наклонност от пандемията насам, добави тя. 

" Цените са високи за всички дестинации. Те не стопират българите да пътуват ". 

Според нея инфлацията не се е отразила на пътуванията на българите. 

" Това е обвързвано с желанието и потребността на хората да посещават нови дестинации. Хората към този момент са пътували на много места и търсят нещо ново, друго, по-интересно, екзотично, друга природа и просвета ", разяснява Димитрина Горанова.

По думите й с казуса с фалшите разгласи за пътувания и ваканции се борят към този момент години наред. Такива случаи на подправени продажби се срещат все по-често. За страдание, потребителят осъзнава за това какъв огромен риск е поел, едвам когато пострада и остане без почивка, акцентира тя. 

Във Варна офертите за празниците са завършени, а кувертите - изкупени, заяви проф. Стоян Маринов - дълготраен шеф на Колежа по туризъм, а в този момент учител по туризъм в Икономическия университет.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР