Асоциацията на българските туроператори и туристически Агенти (АБТТА) изразява решително

...
Асоциацията на българските туроператори и туристически Агенти (АБТТА) изразява решително
Коментари Харесай

Туроператори са против отмяната на пушенето в заведения

Асоциацията на българските туроператори и туристически Агенти (АБТТА) показва уверено противоречие със законодателна самодейност за отпадане на режима, забраняващ тютюнопушенето в заведенията за хранене и забавление. Това оповестява до медиите организацията откакто по-рано през днешния ден се разбра, че партията на Валери Симеонов " Национален фронт за избавление на България " (НФСБ) ще предложи законопроект за смяна в Закона за здравето, с който да се позволи пушенето в обособени пространства.

АБТТА показва изрично мнение, че всички разновидности за смяна в Закона за здравето посредством отделяне на зони за пушачи и непушачи са неефективни и не са в положение да реализират предпазен резултат.

Освен, че не защищават работещите в развлекателната промишленост - най-често дами и младежи, от непрекъснатите въздействия на съдържащите се в тютюневия пушек канцерогенни и токсични субстанции, частичните ограничавания не обезпечават отбрана от нездравословните въздействия на пасивното пушене, защото най-често употребяваните вентилационни технологии нямат огромен резултат върху степента на замърсяване с тютюнев пушек, за излагането на който, както е известно, няма открито безвредно равнище, добавя организацията.

Допълва се, че високата посещаемост сега на заведенията, когато е годна възбрана за пушене на закрито, демонстрира, че няма по какъв начин това да е в ущърб на публичния ползи и причина за разтърсвания в туристическия бизнес.

Асоциацията с изключение на, че се опълчва на анулацията на възбраната, само че и приканва да се ускори контрола по спазването й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР