Асоциацията на автомобилните прозиводители в Европа (ACEA) публикува обновени данни за ситуацията

...
Асоциацията на автомобилните
прозиводители в Европа (ACEA) публикува
обновени данни за ситуацията
Коментари Харесай

75% от всички зарядни станции в Европа са позиционирани в 4 държави

Асоциацията на автомобилните прозиводители в Европа (ACEA) публикува обновени данни за обстановката при зарядните станции за електрически автомобили на територията на континента.

Данните на ACEA сочат, че на фона на непрекъснато повишаващото се търсене на електрифицирани зареждаеми (plug-in) хибриди и напълно електрически автомобили в Европа, инфраструктурата зарядни станции изостава като параметри- брой и покритие на територии, от това, което е належащо за реалното разрастване на тези нови като задвижване превозни средства.

Според данните на ACEA, през последните три години продажбите на зареждаеми (plug-in) хибриди и 100% електрически коли в Европа са се нараснали със 110%, само че в същото време броят на зарядните точки е увеличен с под 58% до равнище от под 200 000 единици.

От ACEA показват също по този начин, че анализът сочи, че едвам 1 на всеки седем зарядни точки- единствено 28 586, предлага опция за бързо зареждане (≥22kW), а огромна част от останалите 171 239 са от общоприет тип домашна апаратура.

Друго забавно наблюдаване, което правят от ACEA, е обвързвано с наситеността на зарядните станции. Тук данните сочат, че в четири европейски държави- Нидерландия, Германия, Франция и Великобритания, са позиционирани повече от 75% от всички такива уреди в цяла Европа.

От асоциацията показват, че в страната с най-силно развита зарядна инфраструктура- Нидерландия, има 1000 пъти повече зарядни точки спрямо тази с най-слабо развитата- Кипър с едвам 38 зарядни точки.

Като страни с най-слабо развита зарядна инфраструктура, от ACEA показват освен Кипър, Гърция с 61 точки, Малта със 102, България със 135 и Литва с 202. За територията на нашата страна, данните на асоциацията сочат, че 70 от тях са с капацитет от под 22 kW, а останалите 65 са бързи зарядни (≥22 kW)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР