Асоциацията е създадена миналата година с подкрепата на най-значимите хора

...
Асоциацията е създадена миналата година с подкрепата на най-значимите хора
Коментари Харесай

Уникална атмосфера! Гайдари от цялата страна се обединиха в асоциация, разказаха за мисията си пред бургазлии


Асоциацията е основана предходната година с поддръжката на най-значимите хора в гайдарските среди. Неин ръководител е Петър Янев, в управителния съвет влизат още Теодора Игнатова - зам. ръководител, адв. Веселин Козарев - зам. ръководител, доктор Георги Мишев - зам. ръководител, доктор Иван Георгиев, Тодор Кайков и Тодор Тодоров. Сътрудник на сдружението е Аспарух Григоров.

Целта на БНГА е развиване и одобряване на българския фолклор, обичаи и запазване на гайдарството. Асоциацията ще работи за разширението на пространството за креативна изява и обществена реализация на реализатори, създатели, майстори на инструмента, както и разпространение на достиженията на българските и задграничните създатели в тази област.

В особено изявление за Burgas24.bg зам.-председателят на асоциацията Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго и Тодор Кайков описаха повече за активността на БНГА и задачите, които си слага. В диалога взе присъединяване и бургазлията Пламен Карашев, който на 3-и март провежда неповторимо Българовско шествие. Вижте повече в нашето видео!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР