Асоциация свободен енергиен пазар (АСЕП) поиска от Агенциятаза държавна финансова

...
Асоциация свободен енергиен пазар (АСЕП) поиска от Агенциятаза държавна финансова
Коментари Харесай

Финансовата инспекция ще провери ЕСО, когато се освободят хора

Асоциация свободен енергиен пазар (АСЕП) изиска от Агенциятаза държавна финансова ревизия (АДФИ) да направи финансова проверка наЕлектроенергийния систематичен оператор (ЕСО) поради липса на бистрота по отношение на разходваниот държавното сдружение средства, оповестява Economic.

В писмо от АДФИ до АСЕП излиза наяве, че държавнатаинституция ще стартира работа по случая, в случай че има административен потенциал.Писмото е оповестено от Асоциацията на свободните търговци на ток и е подписаноот шефа на АДФИ Георги Начев.

„ Финансовата ревизия в ЕСО ЕАД ще бъде предоставена приналичие на административн потенциал при изискванията на член 8б от ППЗДФИ, въввръзка с член 5, алинея 1, т.1 от ЗДФИ. Задачата на финансовата ревизия ще бъдесвързана с инспекция на законосъобразността на финансово-стопанската и отчетнатадейност по отношение на събирането и разходването на средствата за балансираща енергияпрез 2018 година при контролирани, в това число при преференциални цени наелектрическа сила ”, се споделя в писмото.

В писмото наАСЕП до АДФИ излиза наяве, че повода, заради която търговцитесезират Агенцията е, че съгласно тях в активността на ЕСО липсва бистрота ипубличност при разходването на събраните средства от комерсиалните участници забалансиране на елетроенергийната система. Дейността на ЕСО попада в обсега на член 80аот Закона за енергетиката за осъществяване на финансови инспекции и инспекции венергийните предприятия, осъществяващи активност при контролирани цени.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР