Аслан Карацев се класира за финала на тенис турнира в

...
Аслан Карацев се класира за финала на тенис турнира в
Коментари Харесай

Карацев и Шелтън ще спорят за титлата в Токио

Аслан Карацев се класира за финала на тенис шампионата в Токио, откакто в профил представителя на домакините Шинтаро Мочизуки с 6-3, 6-4 за към час и половина.


215-ият в света японец бе изненадата на шампионата, като отстрани по-рано поставения под номер 1 в схемата Тейлър Фриц в три сета. Още в първия си сервис гейм в полуфинала с 50-та ракета в света от Русия обаче той трябваше да избавя две точки за пробив. В последна сметка, Карацев реализира брейк в шестия гейм, след което не погледна обратно. В средата на втората част съветският тенисист направи съдбоносен пробив, с който си подсигурява успеха в мач, който бе доигран под закрит покрив.

Карацев приключи с шест аса и нито една двойна неточност, като загуби единствено пет точки на първи сервис за целия дуел, отразявайки единствения късмет за пробив пред Мочизуки, разкрил се в третия гейм на откриващия сет.


На финала руснакът ще се изправи против Бен Шелтън, който съкруши сънародника си от Съединени американски щати Маркос Гирон след поврат с 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. Срещата продължи малко над два часа и 50 минути. Хирон може да съжалява, защото водеше със сет, 5-2 и сервис за завършек на дуела против 21-годишния Шелтън, само че не съумя да докара нещата до позитивна развръзка.

Шелтън и Карацев имат един формален мач посред им, който бе по-рано тази година на Ю Ес Оупън - успеха бе за американеца в четири сета. Шелтън ще се бори за първа купа в професионалната кариера, до момента в който Карацев към този момент има три трофея на сметката, последният от които на шампионата в Сидни при започване на предходната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР