Аслан Карацев е вторият финалист на надпреварата в Токио. Руснакът

...
Аслан Карацев е вторият финалист на надпреварата в Токио. Руснакът
Коментари Харесай

Край на приказката: Карацев бе твърде силен за местната сензация и ще спори за титлата в Токио

Аслан Карацев е вторият финалист на конкуренцията в Токио. Руснакът постави завършек на приказката за локалната сензация Шинтаро Мочизуки, надделявайки над него с рутинното 6:3 6:4 за 90 минути игра. Припомняме ви, че Мочизуки даже не беше печелил мач на равнище ATP преди началото на седмицата, само че 20-годишният гений завоюва всички неутрални почитатели на своя страна, показвайки извънредно самоотвержен тенис, който му разреши да надиграе Томас Мартин Ечевери, Тейлър Фриц и Алексей Попирин. Това ще разреши на международния номер 215 да прогресира с цели 84 места в класацията и от идния понеделник го чака влизане в топ 150.

Карацев пък наподобява все по-близо до това да си обезпечи място измежду поставените на Аустрелиън Оупън следващата година, като за задачата на следващия ден ще би трябвало да пречупи съпротивата на новата звезда на американския тенис - Бен Шелтън. Досега 3-кратният ATP първенец в никакъв случай не се е изправял против младока, а на следващия ден му следва да изиграе своя първи край от предишния януари насам, когато надделя Анди Мъри в Сидни.

Фаворитът показва своето голямо физическо преимущество още в началните минути на срещата, като локалният любим трябваше непрестанно да се защитаваше и доста скоро му се наложи да пази два следващи брейкбола. Руснакът обаче го улесни, допускайки две следващи лесни неточности и скоро самият Мочизуки имаше точка за пробив.

Световният номер 50 по никакъв метод не се тормози от подема в дейностите на своя конкурент и в последна сметка избави подаването си, а след това влезе в серия от нови 3 извоювани гейма, с цел да поведе с 5:2. Азиатецът нямаше проблеми в идната си изява от сервис линията и накара някогашния 1/2-финалист от Шлема да затвори сета на личен начален удар, което по никакъв метод не се оказа комплицирана задача за по-високоранкирания тенисист и той справедливо поведе в обособените елементи.

20-годишният състезател продължи да дава всичко от себе си и се зареждаше с сила от трибуните, единствено че не можеше да контраатакува, както в предходните си мачове, тъй като Карацев играеше с прекомерно огромна мощност и Мочизуки просто не можеше да издържи на неговото движение. Всичко това разреши на руснака още веднъж да се откъсне напред с брейк преимущество и оттова насетне за него беше изцяло официална задача да се поздрави с крайния триумф.

Back in an ATP final
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР