Аслан Карацев дойде в Мелбърн директно от Сидни, където спечели

...
Аслан Карацев дойде в Мелбърн директно от Сидни, където спечели
Коментари Харесай

АО: Карацев продължава да е непобеден през 2022-ра; Серията на Грийкспор спря на 29


Аслан Карацев пристигна в Мелбърн непосредствено от Сидни, където завоюва третата си АТР купа и трябваше да мине през петсетова драма против Жауме Мунар, с цел да се класира към втория кръг. Днес задачата пред руснака бе надалеч по-лесна и той се оправи в четири сета със съпротивата на Макензи Макдоналд с 3:6 6:2 6:2 6:3, с цел да си обезпечи мач против Адриан Манарино в петък.

Както и в откриващия си мач, Карацев изпита леки компликации първоначално и не съумя да откри правилния си темп. На противоположния полюс пък бе Макдоналд, който започва по-уверено срещата и още във втория гейм осъществя пробив, с цел да поведе с 2:0. Американецът се справяше отлично в разиграванията, а с положителната си игра игра при начален удар не даде никакви шансове на противника си, вземайки частта на сметката си.

Впоследствие Карацев бързо се окопити и в идващите два сета минаха напълно под неговата диктовка. Руснакът набираше скорост със всеки минал гейм и с нападателна игра съумя да пропука отбраната в противниковото поле. Световният номер 15 проби общо пет пъти американския си сътрудник, с цел да обърне напълно резултата в обособените елементи.

В третия сет още веднъж руснакът бе водещият от двамата на корта. Въпреки че Макдоналд си построи задатък от пробив, Карацев бързо се отърси от спада си и показва високо равнище на тенис до края, с цел да подпечата шестата си поредна победа от началото на сезона.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР