Асизи. Навършват се 110 години от рождението на Царица Йоанна.

...
Асизи. Навършват се 110 години от рождението на Царица Йоанна.
Коментари Харесай

Техни Величества Цар Симеон II и Царица Маргарита се поклониха на гроба на царица Йоанна в Асизи

Асизи. Навършват се 110 години от рождението на Царица Йоанна. По този мотив на 11 ноември Цар Симеон II и Царица Маргарита, съпроводени от Н.Пр. дипломат Камило Дзуколи и брачната половинка му, Богдан Паташев, консултант в посолството на Малтийския медал в София и графовете Дзанарди Ланди посетиха град Асизи. Това оповестиха от прессекретариата на Н.В. Цар Симеон II . Техни Величества бяха посрещнати от кмета на града проф. Стефания Проиети, от игумена на светата обител отец Мауро Гамбети, дружно с монасите, от професорите Масимо Дзуболи и Арканджело Торвелези.
След визитата и срещите в античния манастир на Св. Франциск, енорийският духовник с монаси от обителта в наличието на Техни Величества, отслужи панихида в памет на Царица Йоанна пред гроба й в скромната шапка на монашеското приятелство в гробището на Асизи.
Преживе Царица Йоанна пожелава да бъде заровена в обичания й град Асизи под покрова на нейния светец Св. Франциск. Също там през 1930 година тя се дами за Цар Борис III. Царицата Майка приключва земния си път на 26-ти февруари 2000 година Тленните остатъци на Царицата са положени в Градското гробище на Асизи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР