Асистенти са били д-р Владимир Христов и д-р Иво Найденов,

...
Асистенти са били д-р Владимир Христов и д-р Иво Найденов,
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски С Последна Информация За Състоянието На Простреляната Курсантка

Асистенти са били доктор Владимир Христов и доктор Иво Найденов, а анестезиолози доктор Сибила Маринова и доктор Йорданка Трифонова. Операцията е почнала в 21.00 часа вечерта и е приключила в 02.00 часа тази нощ.

" 20-годишната курсантка, която бе призната във ВМА рано тази заран с прострелна рана в гърдите, е с заплаха за живота. Стабилизирана е, само че положението й е тежко. Предстои да й бъде направена и втора интервенция ", заяви началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски за положението на момичето преди минути.

" Заради близостта на изстрела до гърдите, е наранена най-вече горната част на левия дроб, която най-вероятно ще бъде отстранена на по-късен стадий. Дори при сходна намеса, момичето ще може да се възвърне. Тя е млада. Пораженията от изстрела не са единствено от патрона, а и от навлезлите газове, които произтичат при изстрел ", изясни още професорът.

Той благодари на лекарите от, които МОБАЛ " Стефан Черкезов ", където бе признато в началото момичето.

" Те са създали всичко, което е належащо, с цел да я стабилизират. В такива моменти се отстраняват най-видимите наранени тъкани, с цел да се стопира кръвозагубата, което е направено от лекарите във Велико Търново. Благодарение на дейностите им пациентката е жива ", добави проф. Мутафчийски.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР