Асистент-режисьор е подал фаталното оръжие на актьора Алек Болдуин, с ...

Асистент-режисьор е подал фаталното оръжие на актьора Алек Болдуин, с

Асистент-режисьор връчил пистолета на Алек Болдуин

Асистент-режисьор е подал съдбовното оръжие на артиста Алек Болдуин, с което е убита операторка и ранен режисьор на снимачната площадка.

Думите, с които е подадено оръжието, са били: Безопасно е.

Асистент-режисьорът Дейвид Холмс, подал съдбовното оръжие, е мислел, че то е с халосни патрони. В револвера макар че е имало един реални патрон. Целият атрибут е конфискуван от проверяващите.

Според "Ел Ей Таймс " основният оръжейник на продукцията е жена на 20 години с съвсем никакъв експеримент. Трагедията разпали дебата за оръжията на снимачните площадки.

Вчера стана ясно, че Болдуин е употребявал реквизитно оръжие. Говорителят на артиста заяви, че вместо с халосни, оръжието е било заредено с реални патрони.

Жертвата е 42-годишната операторка Халина Хътчинс. Тя е откарана с хеликоптер в болница, само че почива от раните си. Пострадал е и режисьорът Джоел Соуза, който е вън от заплаха за живота.

Според американски медии още преди случая няколко души от екипа са напуснали поради разпоредбите за сигурност и противоепидемичните ограничения. От компанията дадоха обещание вътрешно следствие.

Източник: skandal.bg