Асисент треньорът на Стив Кър в Голдън Стейт Уориърс -

...
Асисент треньорът на Стив Кър в Голдън Стейт Уориърс -
Коментари Харесай

ЛА Клипърс интервюира бивш треньор на ЛеБрон Джеймс


Асисент треньорът на Стив Кър в Голдън Стейт Уориърс - Майк Браун, е изразил желанието си да се завърне отпред на тим от Националната Баскетболна Асоциация. Бившият ментор на Кливланд Кавалиърс и Лос Анджелис Лейкърс е бил интервюиран за свободната треньорска позиция в ЛА Клипърс, като е съумял да впечатли управлението на клуба, осведоми авторитетният публицист Марк Стайн. За момента най-спряганото име за свободния пост в Клипърс е актуалният помощник на тима Тайрон Лу.

Latest buzz in NBA coaching circles: Golden State's Mike Brown made a strong impression on the Clippers in his interview and is an emerging candidate with LA.

Ty Lue, scheduled to meet with Houston early next week, was widely billed as the early favorite to succeed Doc Rivers
— Marc Stein (@TheSteinLine)
Браун е добре прочут с работата си в Кливланд, където тренираше младия ЛеБрон Джеймс в петгодишния интервал сред 2005-а и 2010-а. 50-годишният ментор изведе Кавс до първото им присъединяване на Финалите на НБА през 2007-а, само че бе спрян от Сан Антонио Спърс на финалната крачка към трофея. През 2009-а бе награден с наградата за “Треньор на годината” поради страхотното показване на Кливланд в постоянния сезон - 66 победи и 16 загуби.

След провалянето от Бостън на полуфиналите на Източната конференция през 2010-а Браун бе уволнен от поста си, а кариерата му по-късно не се разви по най-хубавия метод. Той понесе ново уволняване - този път от ЛА Лейкърс, а завръщането му в Кливланд през 2013-а също не беше сполучливо. От 2016-а насам Браун е помощник на Стив Кър в Голдън Стейт, където оказа помощ на отбора да завоюва две трофеи.

В кариерата си в НБА наставникът е с 61% успеваемост - 347 победи и 216 провали.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР