АЩ обмислят варианти за прехвърляне на част от войските си

...
АЩ обмислят варианти за прехвърляне на част от войските си
Коментари Харесай

ТАСС: САЩ проучват прехвърляне на войски от Германия в България

АЩ обмислят разновидности за прекачване на част от войските си от Германия в България, Румъния и балтийските страни като част от оповестената предислокация на американските сили в Европа. Това заяви съветската организация ТАСС, базирайки се на представител на американските военни кръгове, който е пояснил изказванията на ръководителя на Пентагона Марк Еспер за допустимо прекачване на Втори бронетанков полк от Сухопътните войски на Съединени американски щати от Германия в друга европейска страна, намираща се по-близо до Русия.

Американският представител е уверил, че става въпрос за вероятно ротационно наличие на американски войски.



„ Както отбелязахме в известията от 29 юли [за проекти за преразпределение на войските в Европа], имаме намерение да разположим американските сили на източния фланг на НАТО на непрекъсната ротационна основа, с цел да осъществим насоките, избрани от министъра на защитата “, споделил военният представител.

Според информацията, предоставена от него, към момента няма дефинитивни решения по този въпрос. „ Процесът на обмисляне на препоръчаните стъпки продължава. Това включва съвещания с нашите съдружници и сътрудници в района, както и с членове на Конгреса на САЩ], пояснил той.

Ръководителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи на 29 юли изтеглянето на 11,9 хиляди бойци от Германия. Според него към 6,4 хиляди от тях ще се върнат в родината си, а към 5,6 хиляди ще бъдат пренасочени в Италия и Белгия, до момента в който най-много 25 хиляди американски бойци и офицери ще останат в Германия.

В началото на този месец Съединени американски щати и България подписаха пътна карта за военно съдействие. Тогава началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че Пътната карта, която е за интервала до 2030 година, не планува увеличение на непрекъснатото наличие на американски военни у нас, а точно до 2500 души при една ротация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР