Ашли Барти се класира за финала на , след като

...
Ашли Барти се класира за финала на , след като
Коментари Харесай

Първата финалистка на Australian Open 2022 вече е ясна!

Ашли Барти се класира за финала на , откакто надигра изрично Мадисън Кийс с 6:1, 6:3 за малко над час игра.
Световната №1 и първа в главната скица още веднъж господства на корта, като завоюва първия сет за едвам 26 минути, давайки единствено един гейм на американката. Тя осъществя три пробива в откриващата част, като избави единствения късмет пред Кийс да върне един от брейковете в шестия гейм. Във втората част финалистката на US Open 2017 сподели малко по-добра игра, като имаше още веднъж късмет за пробив при 2:2, само че не съумя да се възползва и оттам-нататък Барти нямаше спирка, с цел да се класира на първия си край на домашна почва.
Тя осъществя пет аса, загуби единствено четири точки на първи сервис в целия мач и завърши с 20 уинъра и 13 непредизвикани неточности против осем на Кийс при цели 24 непредизвикани неточности. Барти доближи дебютен край в Мелбърн с нито един изгубен сет и едвам 21 изгубени гейма в първите си шест мача. Тя е първата представителка на домакините, която стига до разногласието за купата на АО след Крис О`Нийл през 1978, която е и последната шампионка на Австралия в шампионата.
" Нереално е. Просто е необикновено, постоянно обичам да играя тук. Просто съм щастлива, че играя най-хубавия си тенис и имам опцията да сбъдна детската си фантазия. Условията бяха разнообразни довечера, беше влажно, топката беше по-важно, просто се приспособих. Страхотно е да видя Мади на мястото, на което би трябвало да бъде. Тя е доста добър човек, доста я почитам и обичам. Много съм горда. Дилън е въодушевил цяла нация, ние гледахме неговия мач. Той оказа помощ доста на толкоз хора с увреждания, вдъхновявайки ги да се занимават с тенис. Ига и Даниел ще създадат страховит мач между тях, сигурна съм, и двете намират метод да печелят мачовете си, ще забележим какво ще стане. Дали съм подготвена за финала? Абсолютно, на 100% ", сподели първата финалистка при дамите.
Барти ще се бори за трета купа от Шлема след Ролан Гарос 2019 и Уимбълдън против победителката от дуела сред шампионката на Ролан Гарос 2020 Ига Швьонтек и американката Даниел Колинс!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР