Ашли Барти надигра Даниел Колинс и триумфира на Откритото първенство

...
Ашли Барти надигра Даниел Колинс и триумфира на Откритото първенство
Коментари Харесай

Ашли Барти триумфира на Australian Open

Ашли Барти надигра Даниел Колинс и победи на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто завоюва женския край с 6:3, 7:6 (2) за към час и половина игра.

Срещата стартира равностойно, с доминация на сервиращите в първите четири гейма, като първа до точка за пробив доближи американката. Тя обаче не го оползотвори и както постоянно се случва, бе пробита от международната номер 1, която затвърди по-късно брейка и не позволи съмнения, с цел да поведе в резултата. Втората част обаче стартира по-силно за Колинс, която стигна до ранен пробив и задатък от 3-0. Чудесното й показване продължи с нов брейк за 5-1, само че тогава нещата се объркаха за представителката на Съединени американски щати, която позволи срив и Барти се завърна след четири следващи гейма. Стигна се до съдбоносен тайбрек, в който локалната фаворитка бе безапелационна и след 7-2 точки влезе в историята.

Тя стана първата шампионка на Австралия от домашния шампионат от Шлема от 1978-а насам, когато с купата се поздрави Крис О‘Нийл. Номер 1 в света при дамите ликува за трети път в шампионатите от Големия шлем след купите си на Ролан Гарос 2019 и Уимбълдън 2021. По този метод тя се утвърди като най-хубавата тенисистка в света, печелейки трофея без изгубен сет.

Колинс загуби първия си край от най-висока категория в тениса в кариерата си, като остава с утешението, че ще влезе в топ 10 на света и ще бъде първа ракета на Съединени американски щати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР