Ашли Барти и Даниел Колинс ще определят новата шампионка на

...
Ашли Барти и Даниел Колинс ще определят новата шампионка на
Коментари Харесай

Световната №1 и световната №30 ще спорят за титлата на Australian Open при жените

Ашли Барти и Даниел Колинс ще дефинират новата шампионка на при дамите. Двубоят за купата ще се организира в събота не преди 10:30 часа българско време в събота (29 януари).
Световната №1 при дамите и представителка на домакините Барти ще играе в своя трети край от шампионатите от Големия шлем, като завоюва и двата предходни – на Ролан Гарос 2019 и Уимбълдън през предходната година. Тя ще се опита да стане първата австралийка с купа на домашна почва от Крис О‘Нийл през 1978. Барти влиза в конфликта за трофея в серия от 10 следващи победи, откакто победи в подгряващия шампионат в Аделаида по-рано този месец – нейната 14-а купа на сингъл, стартирайки в Ухан и Бирмингам през 2017.
Три от тях, в това число тази на Уимбълдън, пристигнаха през 2021. Австралийката е №1 в света към този момент 112 поредни седмици. Тя дебютира в шампионатите от Шлема точно в Австралия през 2012. По пътя си до финала Барти игра безупречно и не загуби сет, като даде общо 21 гейма на шестте си съпернички, в това число Лесия Цуренко, Лучия Бронцети, Камила Джорджи, Аманда Анисимова, Джесика Пегула и Мадисън Кийс.
Нейната съперничка в съботния край – Даниел Колинс, дебютира във край на шампионат от Големия шлем, като най-хубавото й класиране преди този момент бе полуфинал още веднъж в Мелбърн през 2019, когато отстъпи на чехкинята Петра Квитова. Преди това в никакъв случай не бе постигала триумф на шампионат от Шлема в пет предходни участия. Американката стигна и до четвъртфиналите на Ролан Гарос през 2020. 28-годишната тенисистка се отдръпна от конкуренцията в Чарлстън предходната година, с цел да се подложи на интервенция за ендометриоза. При завръщането си тя сграбчи първата си купа на сингъл от Женската тенис асоциация (WTA) в Сан Хосе, последвана от успех в Палермо.
Твърдата настилка е обичаната на Колинс, която стана професионалистка едвам на 22 години след забележителна колежанска кариера. Тя стартира с две безапелационни победи пътя си към финала, надигравайки сънародничката си Каролин Доулхайд и Ана Конюх. Последваха два обрата против Клара Таусон и Елизе Мертенс, а по-късно и двусетови победи над Ализе Корне и Ига Швьонтек надлежно на четвъртфиналите и полуфиналите.
Победителката ще си тръгне с чек за малко над 2 млн. $ и 2000 точки за международната класация, до момента в който изгубилата ще се задоволи с чек за малко над 1 100 000 $ и 1300 точки за ранглистата.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР