Ашли Барти е в пика на кариерата си. Австралийката се

...
Ашли Барти е в пика на кариерата си. Австралийката се
Коментари Харесай

Шокиращо! Световната номер 1 се оттегля от тениса едва на 25

Ашли Барти е в пика на кариерата си.
Австралийката се отхвърля с цели 15 трофеи на сметката си, по-малко от два месеца откакто завоюва Откритото състезание на Австралия. Това бе третият ѝ успех в шампионат от Големия шлем на сингъл след Уимбълдън през 2021 година и Откритото състезание на Франция през 2019 година

„ Знам какъв брой работа е нужна, с цел да извлечеш най-хубавото от себе си... Вече някак нямам това “, сподели тя във видео, оповестено в профила ѝ в Инстаграм в сряда.

„ Вече нямам физическото, прочувственото предпочитание и всичко належащо, с цел да предизвикам себе си на най-високо равнище ", продължи тя.

Това е второ отдръпване на Барти от спорта, откакто тя се отдръпна от играта и като младеж в края на 2014 година, откакто изрази отчаяние от Тура.

Тя се завърна през 2016 година и бързо се издигна нагоре в класацията, печелейки международно самопризнание освен за страхотната си игра, ами и поради нейното феърплей поведение на корта.

Барти прекара общо 121 седмици като международен номер едно и изглеждаше предопределена за още редица триумфи в най-големите шампионати.

Барти завършва кариерата си със 305 победи в 407 мача поединично и с 200 триумфа в 264 дуела на двойки. Тя е била на върха в международната класация в общо 121 седмици, което я праща на седмото място в класацията по този индикатор, а актуалната й серия от 114 следващи седмици като номер 1 а четвъртата най-дълга.

Барти доближи до финала на двойки и в четирите шампионата от Големия шлем, само че завоюва единствения си трофей при дуетите през 2018 година на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Тя има и бронзов олимпийски орден на смесени двойки от Токио 2020.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР