Ашли Барти е новата шампионка на финалите на WTA, след

...
Ашли Барти е новата шампионка на финалите на WTA, след
Коментари Харесай

Ашли Барти е шампионката на шампионките

Ашли Барти е новата шампионка на финалите на WTA, откакто детронира миналогодишната шампионка на шампионките - Елина Свитолина в конфликта за купата.

Световната №1 избави прикрит сетбол в първата част и се оправи сполучливо със съперничката си след 6:4 6:3, с цел да вдигне купата в Шънджън в своето първо присъединяване.

Австралийката стигна до трофея след едно проваляне – от Кики Бертенс в групите на конкуренцията. Барти подвигна своята седма купа в кариерата, както и четвърта за годината. Тя завършва като №1 невероятна акция, в която завоюва първия си трофея от Големия шлем на Ролан Гарос, а победи още в Маями и в Бирмингам.

Тя стана първата австралийка от 1976 година насам, която подвига купата на финалите на WTA. Тогава, преди повече от четири десетилетия, Ивон Гулагонг стигна до трофея.

Сезонът за международната №8 също може да се дефинира като сполучлив, защото тя дебютира на „ мейджър “ 1/2-финал на Уимбълдън, а след това стигна до същата фаза и на US Open. Изигра необикновено сбит цикъл от мачове в края на акцията, с цел да се добере до финалите на WTA и бе единствено на триумф от отбрана на трофея си.

В първия сет Барти се показа превъзходно на първи сервис, като вкара 74% от началните си удари в игра. Изправи се пред един брейкбол, който бе от извънредно значение за миналогодишната шампионка, защото пристигна при 4-4, само че австралийката го отрази.

Това като че ли повлия на Свитолина, която загуби идващото си подаване, допускайки поврат от 40-30. Това пък подсигури на международната №1 първия сет в мача – 6:4.

След паузата постоянството в играта и на двете се срина. Непредизвиканите неточности излязоха на показ и двете си размениха по пробив до четвъртия гейм. Барти обаче подвигна темпото и поведе с брейк и 4:2, с цел да вземе цялостно психическо преимущество.

Украинката се опълчи сполучливо от посрещане и върна пробива, само че по-късно Свитолина ѝ даде златен късмет. След три следващи брейкбола австралийката сервира за трофея. Справи се безупречно и след гейм на нула стигна до четвъртата си купа тази година./tenniskafe

That's the match and the title!@ashbarty beats Svitolina 6-4, 6-3 to win the Billie Jean King Trophy at the @SHISEIDO_corp @WTAFinals Shenzhen! pic.twitter.com/eiiiXs84rY
— WTA (@WTA) November 3, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР