Асфалтови машини тръгнаха от днес по най-инфарктния за трафика участък

...
Асфалтови машини тръгнаха от днес по най-инфарктния за трафика участък
Коментари Харесай

Доживяхме! Асфалтират бул. Христо Ботев СНИМКИ

Асфалтови машини потеглиха от през днешния ден по най-инфарктния за трафика сектор на бул. „ Христо Ботев” от Коматевския възел около Младежкия рид. Шофьорите, блокирани в тапите, се надяват, че краят на този ремонт, който продължава близо три месеца, наближава.



Колите се движат в една от лентите в индианска нишка, лавирайки сред строителните машини. От компания „ Драгиев и ко”, която извършва плана за замяна на тръбопровод, обясниха, че остарялата настилка е отстранена и по цялата повърхност, от бордюр до бордюр, се прави нова.



Работи се на обособени прави, с цел да не основава още по-драматичен безпорядък. Засега строителите окупираха северното платно от надлеза до газстанцията, по-късно поемат към кръстовището на Стоматологичен факултет и по този начин до ул. „ Кавала” против гарата. Едновременно на останалата част от бул. " Христо Ботев " отстраняват остарелия асфалт.



„ Настилката е с задоволително огромна дебелина, с цел да устоя повече време”, сподели техническият началник на обекта инж. Валентин Алексиев. Асфалтирането ще продължи в това число в събота и неделя, в случай че не вали.



Асфалтови машини потеглиха и по бул. „ Копривщица – изток” до кръстовището с Пещерско шосе. Движението около Младежкия рид не е спряно, само че е затруднено, защото и тук колите се предвижват в една колона.



Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР