Асфалтовата настилка в кв. Прослав е осеяна с дупки. За

...
Асфалтовата настилка в кв. Прослав е осеяна с дупки. За
Коментари Харесай

Читател от Прослав: Плащаме като в центъра, а ни третират...

Асфалтовата настилка в кв. " Прослав " е осеяна с дупки. За това алармира четец на marica.bg. Ето какво ни е написал Георги Петров. Публикуваме писмото му без редакторска интервенция:

" Здравейте, пиша на редакцията Ви, тъй като от многочислените ми сигнали до регион " Западен " и непосредствено до община Пловдив няма резултат към този момент няколко години. В Прослав общината поддържа в обикновено положение само 4-те улици, по които се движат линиите на градския превоз и пътя, който обикаля ЖП линията, с цел да премине под нея покрай коритото на р.Първенецка, който бе ремонтиран преди 2 години. Останалата част от улиците в квартала са асфалтирани в интервала 1987-90 и оттогава не са ремонтирани. Преди няколко години бяха запълнени тук-там някои дупки, само че това е кърпеж, който не устоя дълго.

Освен ужасното положение на асфалтовата настилка, хигиената на улиците също не е добра. Всъщност, от както е асфалтирана ул. Западна, от която са и фотосите, в никакъв случай не е мита от Оперативна програма " Чистота " със профилираните им коли. Тъй като улицата е най-западната на града, преди околовръстното, граничи с поле и надлежно е доста прашна. Този прахуляк при прекосяване на коли се подвига във въздуха и ние го дишаме. Ако минаваха най-малко един път месечно, или на 6 седмици да мият, щеше да е много по-приемливо.

Основният проблем, съгласно мен, не е неналичието на финансов запас, а неналичието на каквото и да е предпочитание за възстановяване качеството на живот в Прослав. Плащаме налози, по нищо не отстъпващи на тези в " Централен ", а ни третират като село. Прослав може и да има подобен образ и в действителност това селско успокоение го прави толкоз неповторим, само че е недопустимо от страна на общината и нейното управление да ни подценява по този метод. Последният път, когато попитах регион " Западен ", за какво не се ремонтират улиците в квартала, те дадоха отговор, че към този момент задоволително били вложили в Прослав. Изтъкнаха ремонтираните 4 улици, по които вървят рейсовете и до там. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР