Асфалтът на АМ Хемус е с 11 см по-тънък, в

...
Асфалтът на АМ Хемус е с 11 см по-тънък, в
Коментари Харесай

Предполагат нарушения в дебелината на асфалта на АМ Хемус

Асфалтът на Автомагистрала " Хемус " е с 11 см по-тънък, в строителството е вложена и кремиковска шлака

Положеният асфалт в сектора от София до Яна на Автомагистрала „ Хемус “ е с 11 см по-тънък, употребена е и шлака от Кремиковци, съобщи, като цитира свои източници.

Предстои да бъде осъществена инспекция, която да откри дали тя не е радиоактивна. Дали е такава, зависи от това каква руда е вложена.

Експерт разяснява пред вестника ни, че шлаката се употребява, тъй като е по-изгодна от камъка. При условие за 28 см асфалт взетите през декември проби са посочили съществуване сред 18 и 21 см, а шлаката в земната основа е в огромно количество.

Стана ясно също по този начин, че няма и задоволително асфалтобетон, както и че не е спазен планът за обособените пластове на пътното легло. В асфалтобетона свързващото вещество е битум.

Това постанова асфалтовите смеси да се поставят и уплътняват в избран температурен диапазон, някъде от 90 до 120 градуса. Ако това не се съблюдава, няма да има хубаво уплътняване и сместа става трошлива.

Автомагистрала „ Марица “

Очакват се да станат ясни и резултатите от инспекцията на Автомагистрала „ Марица “, чийто асфалт е на талази. Движението на 30 км се прави в една лента.

Част от проблемите на автомагистралата са поради това, че най-вероятно са спестени материали или са влагани несъответствуващи.

Министър Шишков разяснява, че средства за поправки на откритите нередности ще се намерят, тъй като това визира сигурността на напредване.

Той даде за образец инспектирания от него път Югово - Лъки, който министърът дефинира като строителна бутафория. Там скалната маса е конфискувана и по този начин пътят има потребност от разчистване на камъните два пъти на ден, липсва и отводняване на пътя.

Освен некачествено осъществения ремонт казусът там е, че главен ремонт е осъществяван с документи за настоящ и по този начин става невероятно някой да поеме отговорността за качеството на свършената работа.

Тази седмица се възнамерява да бъде инспектирана и Северната скоростна дъга.

Арх. Шишков уточни, че на Автомагистрала „ Хемус “ ще бъде отстранено противозаконното строителство и ще бъдат утвърдени плановете за 5 и 6-и лот, с цел да може да стартира строителството, и добави, че подробният организационен проект на 9-и сектор също е утвърден.

Предстоящо

Министърът разгласи, че до 1-1.5 месеца на автомагистрала „ Европа “ може да бъде пуснато придвижването до границата в този сектор, а до няколко месеца се чака прогрес и в частта от София до Сливница.

До няколко месеца ще бъдат пуснати и 7 км от скоростния път Ботевград-Мездра, което ще облекчи обхода на Новачене.

Следващата седмица ще бъде издадено позволение за подсилване на свлачището на Автомагистрала „ Струма “, тъй че поетапно да бъде пуснато придвижването и в двете платна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР